"nazvati Demokrate Hitlerovom omladinom je poražavajuće"

Bulatović Đukiću: Vanredni izbori logičan slijed događaja, ispoštujte volju građana

Prema njenim riječima, jasno je ko je , „prethodnih dana, umjesto afirmacije građanskog koncepta društva i antifašističkih vrijednosti, širio mržnju, ko je prijetio klanjem Demokrata, ko je vrijeđao vjerske velikodostojnike na najprimitivniji mogući način“

19158 pregleda 42 reakcija 9 komentar(a)
Rosa Bulatović, Foto: Demokrate Kolašin
Rosa Bulatović, Foto: Demokrate Kolašin

Vanredni lokalni izbori u Kolašinu su savsim logičan slijed događaja, tvrdi Rosa Bulatović članice mladih Demokrata u tom gradu. Ona je odgovarajući na reagovanje predsjednika Skupštine opštine (SO) Milana Đukića kazala da je jasno „koga su na parlamentarnim izborima i u Kolašinu građani žestoko kaznili, a kome su dali svoje povjerenje“.

„U ime omladine Demokrata Kolašin, zbog komentara u saopštenju koje ste dali i gdje nas nazivate "Hitlerovom omladinom" imam potrebu da Vam u naše ime na isto odgovorim. Vanredni lokalni izbori u Kolašinu su sasvim logičan slijed događaja. Ako se već pozivate na građane, trebalo bi, prije svega, da ispoštujete i primijetite kome su upravo na izborima ti isti građani dali svoje povjerenje, a koga žestoko kaznili. Nama je, prije svega, obaveza da im zahvalimo na ukazanom povjerenju, jer naša podrška je od izbora do izbora sve veća, ovog puta nije izostala i od vaših sad već nekadašnjih glasača iz Grupe birača (GB)“ – kazala je Bulatović.

Prema njenim riječima, jasno je ko je , „prethodnih dana, umjesto afirmacije građanskog koncepta društva i antifašističkih vrijednosti, širio mržnju, ko je prijetio klanjem Demokrata, ko je vrijeđao vjerske velikodostojnike na najprimitivniji mogući način“.

„Vaše kolege i koalicioni partneri...Da mir jeste naša, a fašizam vaša nacija , dokazali smo upravo tim što smo na sve provokacije, neprilična ponašanja i ostale pritiske taj mir i sačuvali. Ne čusmo Vas, uvaženi profesore, da osudite one koji su širili fašizam, nego nažalost svrstaste se uz njih. Nije to ni profesorski ni akademski a ponajmanje demokratski.Da bi društvo jačali i činili otpornijim na zlo fašizma, profesore Đukiću, potrebno je raditi na izgradnji kapaciteta građanskog i demokratskog ambijenta, kroz afirmaciju principa suživota, tolerancije, društvene odgovornosti i solidarnosti“- poručila je Bulatović.

Najbolji i najplemenitiji način jačanja društva na zdravim osnovama je , tvrdi ona, „jasan koncept antifašističkog obrazovanja i stvaranje mogućnosti da građanin postane jači i otporniji na fašističke tendencije“.

„Obrazovanje kroz učenje činjenica, tolerancije i kritičkog mišljenja uz podsticanje dijaloga bez satanizovanja druge strane - koncept je koji mora naći mjesto među svim mladim ljudima u našem gradu.Smatram da ne bi bilo logično da se uloženi rad i trud svih nas ne proslavi,ali isto tako ističem umjerenost na koju mi nismo navikli kada se govori o proslavljanju izbornih pobjeda vaše strane, pa nazvati Demokrate Hitlerovom omladinom, nas koji smo mirno i dostojanstveno radili kampanju, gdje smo posle ubjedljive pobjede ostali u svojim kancelarijama ne provocirajući bilo koga je poražavajuće“- rekla je članica omladine kolašinskih Demokrata.

Političke tenzije nisu podizane,a vjerska osećanja građana su samo poštovana,nikako izmanipulisana, tvrdi Bulatović. .

Ona je Đukiću poručila da „kad pominje razočarenje, gvori isključivo u svoje ime, a građanima da ostavi da govore u svoje“.

„Bar pogledajte rezultate izbora, koji govore više nego dovoljno. I na kraju, ne znamo zašto su Vas toliko zaboljele naše poruke da nakon promjene vlasti neće biti političkog revanšizma, već će za sve ljude koji su radili pošteno svoj posao biti mjesta, osim za one koji su kršili zakon. Vjerujemo da će građani na ovo pitanje sami pronaći odgovor“- zaključila je Bualtović.