SDP se nije pojavio

Dogovorena koalicija u Budvi: Carević predsjednik, Demokratama šef parlamenta

Sastanku su prisustvovali Marko Carević, Milo Božović, Nikola Jovanović, Dragan Krapović, Krsto Radović, Mijomir Pejović, Milijana Vukotić Jelušić i Blažo Rađenović.

117591 pregleda 2381 reakcija 94 komentar(a)
Radović i Carević (arhiva), Foto: Vuk Lajović
Radović i Carević (arhiva), Foto: Vuk Lajović

Na danas održanom sastanku predstavnika izbornih lista "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve", "Dragan Krapović-Budva je naša nacija" i "URA za sve građane Budve-Crno na bijelo" dogovoreno je konstituisanje vlasti u Budvi u najkraćem mogućem roku.

To je potvrđeno Vijestima nakon sastanka koji je održan danas, a predstavnici SDP nijesu se pojavili iako su bili pozvani.

Sastanku su prisustvovali Marko Carević, Milo Božović, Nikola Jovanović, Dragan Krapović, Krsto Radović, Mijomir Pejović, Milijana Vukotić Jelušić i Blažo Rađenović.

"Konstatovano je da su rezultati izbora dokazali da građani žele poštenu i odgovornu vlast koja će raditi u opštem interesu. Budvani su na izborima koaliciju okupljenu oko DPS poslali u političku prošlost zbog brojnih nepočinstava koje su urađene u prethodnim decenijama kao i nasilnog uzurpiranja lokalne vlasti. Ubjedljiva pobjeda na ovim izborima potvrdila je da u Crnoj Gori više ne prolazi politička korupcija, represija državnih organa koji su pod političkim pritiskom, kupovina glasova i razne ucjene i pritisci. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim građanima koji su učestvovali u izbornom procesu i što su svjesni trenutka i odgovornosti, strpljivo, u do sada nezapamćenom broju, izašli na biračka mjesta. Odmah po utvrđivanju konačnih rezultata glasanja od strane Opštinske izborne komisije Budva biće zakazana konstitutivna sjednica skupstine na kojoj će se potvrditi mandati novim odbornicima i konstatovati prestanak odbornicima iz starog saziva. Shodno postgnutom dogovoru funkcija predsjednika opštine pripašće koaliciji okupljenoj oko Demokratskog fronta dok će funkcija predsjednika skupštine pripasti Demokrate", naveo je Nikola Jovanović "Vijestima".

Tri liste ukupno imaju 21 od 33 odbornička mandata u lokalnom pralamentu.

Preporučujemo za Vas