"upozoravali smo Vukovića da prikoči"

Radinović: Više je crvenih vrpci presjekao Vuković u posljednjih mjesec dana, nego za prethodne dvije godine mandata

Ona je istakla da je "računica jasna" i dodaje da ona govori da "sve mahinacije i zloupotrebe državnih i lokalnih resursa nisu dale rezultat koji je očekivao DPS i da su Podgoričani jedva čekali da iskažu svoju volju za promjenama"

10132 pregleda 2 komentar(a)
Radinović, Foto: SNP
Radinović, Foto: SNP

Par dana nakon izbora, iako su emocije još uvijek uzavrele, treba se osvrnuti na rezultate kako bi se dala slika veličanstvene pobjede koju je ostvarila dosadašnja opozicija, kazala je Marija Radinović, potpredsjednica Odbora Socijalističke narodne partije Glavnog grada Podgorica.

"Jedna od najfascinantnijih pobjeda izvojevana je u Podgorici, gdje su tri opozicione koalicije „Za budućnost Crne Gore“, „Crno na bijelo“ i „Mir je naša nacija“ praktično deklasirale Demokratsku partiju socijalista. Dovoljno je reći da su ove tri liste osvojile čak 71.094 glasa ili 58,15 odsto, dok je DPS sam osvojio 41.923, a sa koalicionim partnerima sa kojima vrši vlast na državnom nivou nešto oko 47.000 glasova", saopštila je Radinović.

Ona je istakla da je "računica jasna" i dodaje da ona govori da "sve mahinacije i zloupotrebe državnih i lokalnih resursa nisu dale rezultat koji je očekivao DPS i da su Podgoričani jedva čekali da iskažu svoju volju za promjenama".

"U zloupotrebama i manipulacijama prednjačio je aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji se nije libio da svakodnevno otvara objekte, ulice i bulevare, mostove, biciklističke staze, vodovode i tome sl. Više je crvenih vrpci presjekao Vuković u posljednjih mjesec dana nego za prethodne dvije godine mandata. Uzalud. Nije pomoglo", navodi se u saopštenju Radinović.

Kako je kazala, ova partije je upozoravala Vukovića "da prikoči, da ne radi tako, da ne zloupotrebljava poziciju koja mu je data".

"Takođe, upozoravali smo ga da svojim izjavama ne potpiruje i onako raspaljene strasti, da ne zavađa braću, prijatelje i komšije, da se ostavi vulgarnog nacionalizma koji nikome ne donosi dobro. Izbori su pokazali da Podgoričani ovakve ličnosti ne trpe, da su multivjerski i multinacionalni sklad i tolerancija nešto što je sveto Podgoričanima i da nema gradonačelnika koji će to uspjeti da pokvari. Nadamo se da je jutro nakon izbora donijelo svojevrsno osvješćenje gradonačelniku i da sada analizira greške koje je napravio. U svakom slučaju, ukoliko još nije shvatio težinu poraza koji su pretrpjeli on i njegova partija, prvi naredni lokalni izbori će ga neminovno uvjeriti u to ko je vodeća snaga u gradu pod Goricom", dodala ja ona.

Ona je saopštila da je značaj ove pobjede još veći "kada se zna da je u Podgorici skoncentrisana sva državna, administrativna i finansijska moć, svi organi i institucije, te gotovo kompletna glasačka mašinerija DPS-a".

"Podgorica je pokazala da je na visini zadatka. Zahvaljujemo se građanima Glavnog grada na svakom glasu koji su nam dali. Svjesni smo povjerenja koje ste nam poklonili i obećavamo da ćemo učiniti sve da ga ne iznevjerimo. Borba za spas Crne Gore i Podgorice tek počinje. Neće biti lako, ali ne plašimo se. Sreća i dobro naših porodica i naše djece biće motiv koji će nas voditi na putu ka boljoj budućnosti grada i države", zaključila je Radinović.

Preporučujemo za Vas