Muslić: Partije da ne koriste situaciju za ubiranje poena, muslimani da ostanu pribrani

"Zahvaljujemo se svim građanima koji su se ponudili da štite objekte Islamske zajednice, ali smatramo da u savremenom civilizacijskom društvu to trebaju činiti nadležni organi", zaključio je Muslić

9416 pregleda 11 komentar(a)
Husein Pašina džamija u Plevljima, Foto: Shutterstock
Husein Pašina džamija u Plevljima, Foto: Shutterstock

Zanima nas zašto državni organi nisu identifikovali ili lišili slobode nijedno lice koje je odgovorno za širenje mržnje i straha među muslimane Pljevalja, te za nasrtaje na njihove privatne i sakralne objekte, upitao je predsjednik Medžlisa IZ Pljevlja Muriz Muslić.

Nakon niza orkestriranih napada na objekte Medžlisa IZ kao i njegove istaknute članove od strane više NN lica, Medžlis IZ-e Pljevlja apelovao je na organe bezbjednosti u Pljevljima da zaštiti lica i imovinu Islamske zajednice te sve muslimane ovog grada.

Muslić je pozvao sve muslimane u Pljevljima da ostanu pribrani i da ne napuštaju svoja ognjišta.

"Ne želimo povratak u 90. godine, već da zajedno gradimo bolju i prosperitetniju Crnu Goru koja je i formalno država svih njenih građana. Takođe, pozivamo predstavnike političkih partija da novonastalu situaciju u Pljevljima ne koriste u svoje političke svrhe, te da na račun kontrolisanja haotične situacije ne ubiraju poene", kazao je Musić.

Saopštio je da od danas Medžlis IZ-e Pljevlja obustavlja sve najavljene posjete od strane političkih subjekata.

"Još jednom pozivamo sve građane Pljevalja na smirivanje situacije i strasti zbog novonastale političke situacije, kao i organe javnog reda i mira da rade svoj posao. Zahvaljujemo se svim građanima koji su se ponudili da štite objekte Islamske zajednice, ali smatramo da u savremenom civilizacijskom društvu to trebaju činiti nadležni organi", zaključio je Muslić.

Bonus video: