"Ostvarili smo dobar rezultat"

SD: Osuđujemo otvoreni šovinizam i fašizam koji se širi Crnom Gorom

Kako ističu, najoštrije osuđuju "otvoreni šovinizam i fašizam koji se ovih dana širi Crnom Gorom, posebno tamo gdje žive manjinski narodi"

4209 pregleda 54 reakcija 24 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate

Jasno je da smo učinili ono što je do nas i da smo ispunili očekivanja građana, kazali su iz Socijaldemokrata Crne Gore, navodeći da su na upravo završenim parlamentarnim izborima ostvarili veoma dobar izborni rezultat, koji je u odnosu na prethodni bolji za 35% ili 4500 glasova. 

"Nikada nijesmo, niti ćemo kalkulisati sa državnim interesima, bez obzira da li djelujemo iz vlasti ili ne. Nama je temelj političkog djelovanja vazda bila građanska, multietnička, antifašistička, sekularna, evropska i evroatlantska Crna Gora. Tome smo istinski posvećeni bili devedesetih, a bićemo i danas kada se Crna Gora, nažalost, ponovo nalazi u istoj dilemi, da li želi da se izgrađuje kao građanska i sekularna ili kao nacionalistička i teokratska", navodi se u saopštenju Socijaldemorkata. 

Kako ističu, u tom smislu najoštrije osuđuju "otvoreni šovinizam i fašizam koji se ovih dana širi Crnom Gorom, posebno tamo gdje žive manjinski narodi".

Dodali su i da većinska Crna Gora ne smije dozvoliti "bilo kome da posije sjeme zla i da nam na taj način ugrozi multivjerski i multinacionalni sklad, kao najveće bogatstvo koje nas je i u najtežim vremenima krasilo".

"Mi, stoga, možemo sarađivati samo sa onim političim subjektima koji suštinski, a ne deklarativno, baštine vrijednosti samosvjesne i suverene, a ne podaničke Crne Gore koja služi tuđim interesima. U tom smislu je ogromna odgovornost na ovoj generaciji političara, a posebno na onima koji su dobili priliku da presudno utiču na smjer kojim će se državna politika kretati u narednom perodu. Nadamo se da su svjesni da je Crna Gora na prekretnici, i da će, ako se krene stranputicom, biti kasno za povratak, budući da se naše društvo zbog ishitrenih i nedovoljno promišljenih odluka može vratiti decenijama unazad. A istorija je surova i ne prašta. Nikada. I nikom", zaključeno je u saopštenju. 

Preporučujemo za Vas