Krivokapić: Okupljanje nosi rizik ugrožavanja Cetinjskog manastira i bezbjednosti sveštenstva

"Pozivamo Upravu policije da, kao što je radila i ranije, na osnovu "operativnih saznanja" spriječi visokorizično okupljanje i to baš ispred Cetinjskog manastira"

42501 pregleda 1338 reakcija 29 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Nacionalističke strukture koje su za danas najavile skup u Cetinju nikada do sada nijesu organizovale okupljanja ispred Cetinjskog manastira, već su to uglavnom činile ispred Dvorca kralja Nikole, saopštio je danas Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore", saopšteno je iz te koalicije.

"Odabir mjesta današnjeg okupljanja šalje nedvosmislenu provokatorsku poruku organizatora, a nosi i realan rizik ugrožavanja imovine Cetinjskog manastira i bezbjednosti sveštenstva, kao i rasplamsavanja međunacionalnih napetosti", istakao je Krivokapić.

On je dodao da zahtijevaju od Uprave policije da spriječi potencijalno narušavanje javnog reda i mira, te da obezbijedi kompletnu zaštitu Cetinjskog manastira i sveštenstva.

"Takođe, pozivamo Upravu policije da, kao što je radila i ranije, na osnovu "operativnih saznanja" spriječi visokorizično okupljanje i to baš ispred Cetinjskog manastira. Sem bezbjednosnih razloga, policija valjda ima još uvijek u vidu i epidemiološke razloge kao svojevremeno u slučaju blokade tunela Budoš. Pozivamo građanstvo da ne podliježe provokacijama sa bilo čije strane", rekao je Krivokapić.

Bonus video: