održana sjednica opštinske izborne komisije

Tivat: OIK odbila prigovor DPS-a

Prigovor se odnosio na navodna neslaganja u imenima i potpisima birača u izvodima iz biračkih spiskova sa par birališta

10677 pregleda 117 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Opštinska izborna komisija Tivat odbila je na večerašnjoj sjednici prigovor koji joj je na utvrđene preliminarne rezultate lokalnih izbora u tom gradu podnijela Demokratska partija socijalista (DPS).

Prigovor koji se, kako nezvanično saznajemo, odnosio na navodna neslaganja u imenima i potpisima birača u izvodima iz biračkih spiskova sa par birališta, DPS je podnijela sinoć nešto prije 20 časova, pred sam istek zakonskog roka od 72 sata za podnošenje prigovora od strane podnosilaca izbornih lista.

OIK je nakon ponovnog pregleda svog biračkog materijala i zapisnika koje su u nedjelju veče na biralištima potpisali svi članovi biračkih odbora - pa i oni iz DPS-a, utvrdila da prigovor DPS nije osnovan, pa je on i odbačen.

Time su na snazi ostali privremeni rezultati lokalnih izbora u Tivtu koje je OIK proglasila u ponedjeljak, a po kojima je trijumfovala građanska lista Narod Pobjeđuje sa osvojenih 13 mandata. DPS je dobio glasova dovoljno za 11 mandata, građanska lista Bokeški Forum, SD i HGI po dva, dok će SDP i građanska lista Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat, ubuduće imati po jednog svog odbornika u SO Tivat.

Tri građanske liste već su se međusobno sporazumjele o formiranju nove vlasti u Tivtu koja bi na taj način, prvi put u 24 godine, DPS u Tivtu bila poslata u opoziciju.

Preporučujemo za Vas