Zenka: Svjesni smo u kom smjeru bi išla Crna Gora ako se formira većina koja se najavljuje

Fatmir Đeka iz Demokratske partije je poručio da nije realno da albanske stranke budu u vlasti sa onima sa kojima ne dijele iste vrijednosti

34337 pregleda 50 reakcija 50 komentar(a)
Zenka, Foto: Savo Prelević
Zenka, Foto: Savo Prelević

Lider Demokratske unije Albanaca, Mehmed Zenka, kazao je da je njegova stranka sa sastanku sa dosadašnjim koalicionim partnerima koji je održan na inicijatu Demokrastke partije socijalista (DPS) podržala ideju o formiranju saveza za evropsku Crnu Goru, prenosi portal RTCG.

"Pošto smo svjesni u kom smjeru bi se kretala Crna Gora ako bi se formirala večina koja se najavljuje. Mi kao manjine to doživljavamo kao povratak u rane devedesete, kada se desilo što se desilo što nama apsolutno ne odgovara", kazao je Zenka za TVCG.

I Fatmir Đeka iz Demokratske partije poručio je, kako navodi portal RTCG, da nije realno da albanske stranke budu u vlasti sa onima sa kojima ne dijele iste vrijednosti.

"Imali smo priliku da tokom kampanje čujemo iz nekih političkih grupacija koje nas dovode i podsjećaju na devedesete godine, a ja sumnjam da se ti ljudi mogu mijenjati tokom noći. Ponašanje i ono što politički prikazuju i sada posle prikazuju veoma su daleko", naveo je Đeka.

Na sastanku sa DPS-om i dosadašnjim koalicionim partnerima bila je i HGI, koja nije uspjela da na ovim izborima uđe u parlament. Platforma koja je predložena kažu da je za njih prihvatljiva.

"Mislimo da je to pravi odgovor na postojeće okolnosti u kojima se nalazi Crna Gora, jer smatramo da za sve ono što smo se do sada zalagali treba nastaviti još jačim intenzitetom", istakao je predsjednik HGI-a Adrijan Vuksanović.

DPS je sinoć objavio da je na njihovu inicijativu u Podgorici održan sastanak sa koalicionim partnerima u parlamentu. Na njemu su, pored lidera DPS-a učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI.

Iz DPS-a je saopšteno da je na sastanku jednoglasno dogovoreno zajedničko djelovanje tih partija u okviru saveza za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru.

Povezani članci

03. Septembar 2020.

DPS zove URA i SDP da "spašavaju državu"

Bonus video: