Marković: Najavljena strategija EU i predstojeći samiti ohrabrenje su za cio region

Marković je ponovio da je, nakon uspješno okončanog učlanjenja u NATO, proces evropske integracije strateški prioritet Vlade
55 pregleda 2 komentar(a)
Duško Marković, ambasadori EU, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, ambasadori EU, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 23.01.2018. 17:29h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pozdravio je danas ciljeve bugarskog predsjedavanja EU kao izbalansirane i dobro odabrane posebno istakavši kao pozitivnu činjenicu da je Zapadni Balkan prioritet i bugarskog predsjedavanja i naredna dva polugodišnja ciklusa u kojima će Evropskom unijom predsjedavati Austrija i Rumunija, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Marković je učestvovao u radu redovnog radnog sastanka ambasadora država članica Evropske unije i šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava čiji je domaćin bio ambasador Bugarske Mladen Červenjakov u svojstvu diplomatskog predstavnika države predsjedavajuće Savjetom Evropske unije.

"Najavljena strategija Evropske unije, kao i predstojeći samiti u Sofiji i Londonu, čije su teme Zapadni Balkan i njegova evropska perspektiva, ohrabrenje su za cio region", ocijenio je Marković.

Iz Vlade je saopšteno da je Marković na dvosatnom sastanku na kojem su predstavljeni prioriteti bugarskog predsjedavanja – Budućnost Evrope za mlade, Zapadni Balkan i povezivanje, Bezbjednost i stabilnost i Digitalna ekonomija, ponovio da je, nakon uspješno okončanog učlanjenja u NATO, proces evropske integracije strateški prioritet Vlade.

"Evropska agenda najvažnija je tema Vlade" rekao je marković iskazavši punu posvećenost Crne Gore nastavku reformi i našu spremnost na ispunjenje svih obaveza iz integracionog procesa.

Bonus video: