reagovanje podgoričkog odbora

DPS: Bečić u očajnom pokušaju samopromocije

"Ostavite se DPS-a, i bavite se drugim problemima iz svog dvorišta", poručuju iz podgoričkog odbora DPS-a

19043 pregleda 96 reakcija 63 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Tvrdnje lidera koalicije "Mir je naša nacija" Alekse Bečića, da je pobjednik izbora, umišljaj su koji se brojevima lako razbija, saopšteno je iz podgoričkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su ocijenili da je Bečić u "očajnom pokušaju samopromocije" jer, kako su kazali, svi u postizbornim analizama, pričaju o lideru koalicije "Crno na bijelo" Dritanu Abazoviću i lideru koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravku Krivokapiću, a Bečića, kojeg su u DPS-u nazvali narcisoidnim, "niko ni da spomene".

"DCG je osvojila 92.000 glasova manje od DPS, odnosno broj osvojenih glasova DPS je tri puta veći od broja koji su Demokrate dobile. Dok ga je DF pregazio sa čitavih 82.000 glasova više. Kad Bečić priča o nekoj velikoj pobjedi, opet, da ga podsjetimo, da 3 koalicije sa zajedno 16 stranaka imaju 41 mandat. U tom trojcu sa svima poznatim kormilarom, najjači politički subjekt čini Demokratski front. Da osvježimo pamćenje Bečiću: to su isti oni što su ga vrijeđali u saopštenjima, ismijavali i za koje je tvrdio da sve to rade uz dogovor sa DPS-om. Isti oni za koje je kazao da “nema većih izdajnika i gubitnika na političkoj sceni Crne Gore”. Ono što su oni za Bečića govorili, teško da papir može da izdrži", navode iz DPS-a.

Bečića podsjećaju da, kada tu partiju spominje "u kontekstu mržnje", nema na političkoj sceni Crne Gore stranke koja je "više mržnje i podjela širila nego Demokrate, a onda se demagoškim PR marketingom maskirala u mirotvorce".

"Razbili ste SNP, pa nakon toga ste uništili projekat koji se zvao “građanska opozicija”, pa ste se uhvatili u koaliciju sa Abazovićem, pa ste zajedno minirali predsjedničkog kandidata Bojanića, pa je i ta ljubav pukla.... Onda ste vašeg bivšeg koalicionih partnera, u naznaci i budućeg, Abazovića ismijavali po vašim nezvaničnim društvenim mrežama. U međuvremenu ste se uhvatili sa Crnogorskom, ali ste i to razbili i iz tog saveza prigrlili bivšeg predsjednika te stranke. Nekadašnjeg srpskog poslanika, sveli ste na vašeg zapisničara, a on je bio srećan što će moći makar negdje da se uhljebi. Dakle, ostavite se DPS-a, i bavite se drugim problemima iz svog dvorišta. Za početak, obuzdajte šoviniste u vašim redovima, koji u Pljevljima poručuju ljudima druge vjeroispovijesti da su u Crnoj Gori nepoželjni", zaključuje se u saopštenju podgoričkog odbora DPS-a.

Preporučujemo za Vas