Asanović: Đukanović i stranka na čijem je čelu dominantno ugrožavaju crnogorsku državnost

"DPS je za tri decenije svoje vlasti korupciju, klijentelizam, nepotizam i kriminal promovisao kao najvažnije društvene prakse, čineći tako Crnu Goru zarobljenom, a ne suštinski nezavisnom državom", istakao je Asanović
327 pregleda 4 komentar(a)
Radovan Asanović, Foto: Demos
Radovan Asanović, Foto: Demos
Ažurirano: 23.01.2018. 15:12h

Šef DPS-a Milo Đukanović se prilikom nedavnog javnog istupa u Beranama ponovo latio svog omiljenog sporta-lova na izdajnike i neprijatelje nezavisnosti Crne Gore, a sve u cilju pridobijanja jeftinih političkih poena, saopštio je danas Radovan Asanović iz koalicije "SDP – Demos dr Radovan Asanović".

Đukanović je sinoć u Dolcu kod Berana kazao između ostalog da je "Crna Gora za kratko vrijeme postala najrazvijenija država Zapadnog Balkana".

"Sigurni smo da će građani Berana umjeti da prepoznaju svu licemjernost ovakvog postupanja, uzimajući u obzir da upravo Đukanović i stranka na čijem je čelu dominantno ugrožavaju crnogorsku državnost, ne dozvoljavajući da se konstituišu ozbiljne, nezavisne i kredibilne institucije, o čemu bjelodano svjedoči i najnovije brutalno gaženje elementarnih demokratskih principa u slučaju Javnog servisa, što je bilo posebno akcentovano i od strane Savjeta za ljudska prava UN-a. DPS je za tri decenije svoje vlasti korupciju, klijentelizam, nepotizam i kriminal promovisao kao najvažnije društvene prakse, čineći tako Crnu Goru zarobljenom, a ne suštinski nezavisnom državom", istakao je Asanović.

On je dodao da se šef DPS-a potpuno otuđio od crnogorske realnosti, a o tome kako tvrdi govori činjenica da je u magnovenju nastavio svoj lament, pričajući bajke o ekonomskom blagostanju koje vlada u našoj zemlji.

"Tako nas je obradovao informacijom da evropski kvalitet života samo što nije stigao u Berane. Ipak, surova realnost kaže da je jedina veza Berana sa Evropom kafana istoimenog naziva koja je ovdje smještena. Kad bi se nekim slučajem odvažio da u našem gradu provede samo nekoliko dana sumorna slika beranske svakodnevice bi ga zasigurno otrijeznila iz delirijuma u kojem se već duže nalazi. Konačno, kao čovjeka i humanistu posebno me zabrinjava to što vidim kako penzioneri u Beranama izdržavaju ne samo svoju djecu, već i unučad. Zato je koalicija SDP-Demos, kao jedan od nosilaca buduće gradske uprave, odlučna je u namjeri da Berane učini pristojnim mjestom za život svih, bez obzira na razlike koje predstavljaju bogatstvo našeg grada, a ne razlog za podjele koje DPS pokušava da podmetne", kazao je Asanović.

Bonus video: