Gazivoda: Podsticanjem komunikacije sa građanima jačaće aktivizam

Benefiti za građane se odnose na prijavu problema na jednom mjestu tokom 24 časa svakog dana, brz i efikasan način rješavanja problema, veće učešće u radu lokalne uprave, veća kontrola rada i predlaganje budućih projekata
96 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica grad vremenska, Foto: Zoran Đurić
Podgorica grad vremenska, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.05.2018. 11:23h

Demokratska partija socijalista nastaviće i u narednom periodu da podstiče komunikaciju sa građanima jer se na taj način jača aktivizam i njihova uloga u kreiranju odluka za dalji razvoj grada, ocijenjeno je iz te stranke.

Kandidat za odbornika liste “Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović, Nataša Gazivoda, kazala je da je ta partija uspostavljanjem Biroa za komunikaciju i koordinaciju odnose sa građanima dokazala da je građanin na prvom mjestu.

"Biro je formiran na inicijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića u martu 2015. godine sa ciljem da se stvore uslovi za brz i efikasan način komunikacije građana i organa lokalne uprave, da se gradska uprava približi građanima i da građani na jednostavan i efikasan način rješavaju svoje zahtjeve", podsjetila je Gazivoda.

Ona je navela da je u periodu od nastanka do danas Biro za komunikaciju i koordinaciju odnose sa građanima Glavnog grada primio oko 11.070 zahtjeva, od čega je na 97 odsto odgovoreno u roku od 48 sati.

Rad Biroa je organizovan svakog dana, uključujući dane vikenda i praznika u periodu od osam do 24 sata.

"Funkcioniše po principu Sistema 48 u koji su umreženi svi organi lokalne uprave i kao takav je prva služba koja je uvedena u rad jedne lokalne samouprave u Crnoj Gori. Od uvođenja u rad Sistema 48 benefiti su ostvareni kako za građane tako i za lokalnu samoupravu", navela je Gazivoda.

Benefiti za građane se odnose na prijavu problema na jednom mjestu tokom 24 časa svakog dana, brz i efikasan način rješavanja problema, veće učešće u radu lokalne uprave, veća kontrola rada i predlaganje budućih projekata.

"I u narednom periodu ćemo nastaviti da podstičemo komunikaciju sa građanima jer na taj način jačamo aktivizam I njihovu ulogu u kreiranju odluka za dalji razvoj grada. Osim toga, radićemo na dodatnoj promociji Sistema, kako bi svaki građanin prepoznao ova servis kao prvu adresu u komunikaciji sa upravom", rekla je Gazivoda.

Takođe, dodala je, u planu je distribucija flajera o načinu funkcionisanja servisa, sa račinuma usluga gradskih preduzeća.

"Odgovorna gradska uprava je dostupna građanima 24 sata nedjeljno što je postala I jedno od glavnih obilježja Glavnog grada", zaključila je Gazivoda.

Bonus video: