Miličković: Vlast i opozicija zarobili državu iz ličnih interesa, u kampanju o svom trošku

On je kazao da je shvatio da mora da se vrati na javnu scenu da proba, kako je rekao, da razbije užasno nemoralnu političku scenu i kandiduje izmjene izbornog zakona sa otvorenim listama
50 pregleda 6 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: PR Centar
Vasilije Miličković, Foto: PR Centar
Ažurirano: 23.01.2018. 12:31h

Privrednik Vasilije Miličković rekao je da u predsjedničku kampanju ulazi o svom trošku, ne očekujući podršku nijedne opozicione političke partije.

On je kazao da je shvatio da mora da se vrati na javnu scenu da proba, kako je rekao, da razbije užasno nemoralnu političku scenu i kandiduje izmjene izbornog zakona sa otvorenim listama.

„Građani su kroz izborni sistem postali klasični robovi desetorici ljudi. Oni pričaju babske priče o crkvama, jeziku, ćirilici, vanjskim i domaćim neprijateljima – gluposti koje nijesu ni za 17. Vijek“, kazao je Miličković agenciji MINA.

On je rekao da su lideri partija u Crnoj Gori, na čelu sa Milom Đukanovićem i kompletnom opozicijom, zarobili Crnu Goru isključivo iz svojih ličnih interesa.

Miličković je kazao da je dokaz za to izborni zakon koji su donijeli u Skupštini.

On je naveo da te ljude definitivno treba poslati u istoriju, i da će se zbog toga kandidovati za predsjednika Crne Gore.

„Što se tiče prikupljanja potpisa, to neće biti lako, iz prostog razloga što su građani odavno prihvatili status robova. Svi su oni, takozvanim dobrovoljnim primoravanjem, prinuđeni da obuku politički dres, jer im samo on omogućava neku budućnost, radno mjesto, neke privilegije“, kazao je Miličković.

On je rekao da danas građanin u Crnoj Gori, koji nije simpatizer „nekog od loših lidera partija“, nema nadu da može riješiti bilo kakvo egzistencijalno pitanje.

„Njih je strah da podrže nestranačku ličnost poput mene. Strah, jer ako ja ne pobijedim, a oni mi daju podršku, oni su u nemilosti. Crna Gora je mali prostor i sve se zna“, smatra Miličković.

On je kazao da iz svih gradova dobija pozive da šalje obrasce za potpise podrške za kandidaturu.

„Otvoriću, vjerovatno, u tri ili četiri grada, koliko mi finansijske mogućnosti dozvole, kancelarije gdje će građani moći slobodno doći i potpisati“, rekao je Miličković.

On je naveo da u kampanju, za razliku od drugih kandidata, ulazi o svom trošku, i bez političkih ambicija.

„Vidjećete kako izgleda „ravnopravna“ kampanja između mene i kandidata DPS-a. On će da ide u kampanju za novac poreskih obveznika. Tu će biti, avioni, kamioni, kola, vozači, televizije – sve o trošku građana. Za razliku od njega, ja ću ići isključivo o svom trošku“, kazao je Miličković.

On je rekao da je u toku formiranje tima za podršku njegovoj kampanji.

Miličković je rekao da ne očekuje podršku nijedne opozicione političke partije.

„Ja sam njima to ponudio, kad sam najavio kampanju, jer sam svjestan da samo nestranačka ličnost može povezati ove političke interešdžije. Siguran sam da mi nijedan od njih ne smije izaći na crtu, jer sam svima njima objavio rat“, kazao je Miličković i dodao da očekuje podršku glasača DPS i opozicije.

On je rekao da ne bi prihvatio podršku nijednog lidera opozicije.

„U prvom dijelu kampanje idem da srušim njihov lažni mit i da preuzmem opozicione glasove, koje su oni doveli do zablude“, rekao je Miličković.

Bonus video: