Dobričanin: KCCG postao štab odlazećeg DPS, članovi NKT da podnesu ostavke

"Danas, uz trubljenje auta i galamu uznemiravaju pacijente u neposrednoj blizini onkologije gdje se liječe najteži bolesnici od kojih su nažalost neki i na koncu svog teškog života. Svaka vam čast humanisti i sljedbenici Hipokrata!", napisao je Dobričanin na svom Fejsbuk nalogu.

78491 pregleda 454 reakcija 115 komentar(a)
Dobričanin, Foto: Savo Prelević
Dobričanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2020. 21:47h

Klinički centar Crne Gore (KCCG) postao je od danas štab odlazećeg DPS-a (Demokratska partija socijalista), poručio je danas kandidat za poslanika s liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", ljekar Vladimir Dobričanin.

"Naime, pod patronatom menadžmenta KC-a dozvoljeno je da, javna zdravstvena ustanova bude najgrublje iskoišćena za političku promociju propale partije. U nastavku ćete videti kratke filmove koji dovoljno govore o onome o čemu sam pisao prije nekoliko dana. Tada sam pomenuo da članovi NKT-a (Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti) krše sve ono sto po televiziji pričaju i sve ono što od građana pod prijetnjama traže. Danas, uz trubljenje auta i galamu uznemiravaju pacijente u neposrednoj blizini onkologije gdje se liječe najteži bolesnici od kojih su nažalost neki i na koncu svog teškog života. Svaka vam čast humanisti i sljedbenici Hipokrata!", napisao je Dobričanin na svom Fejsbuk nalogu.

On je dodao da su pokazali pravo lice.

"Vama je DPS važniji od vaših profesija i života i mira naših pacijenata. Sada se obraćam vama, odgovornima za ovo bahaćenje i šenlučenje u Kliničkom centru: kao poslanik, javno obećavam da ću pred skupstinskim odborom za zdravstvo i socijalnu politiku pokrenuti saslušanje odgovornih za ovu bruku i tražiti vašu odgovornost. Pozivam članove NKT da, koliko sjutra, podnesete ostavke jer smo razmišljali da ih prethodnih dana proglasimo za nestale jer nisu imali hrabrosti da se obrate javnosti i stave struku ispred propale politike DPS", poručio je Dobričanin.

On je pitao ministra zdravlja Kenana Hrapovića, da li će se oglasiti i konačno reći "da li naša najveća i najznačajnija ustanova služi za liječenje bolesnika ili kao politička igračka u rukama bivših politika?".

"Ukoliko se ne oglasite, smatraću Vas jednim od odgovornih za ovo nepočinstvo", naveo je Dobričanin.

On je objavio i dva videa sa porukom "U nastavku pogledajte ono o čemu pišem..."

Bonus video: