"KO JE ODGOVORAN ZA KRŠENJE MJERA"

SNP: Policija da saopšti imena organizatora okupljanja

"Što se tiče prijetnji i jadikovki koje su došle od pojedinih govornika, među kojima neki pokrivaju i značajna mjesta na državnom Univerzitetu, pozivamo Sud časti UCG da preispita ovakvo postupanje i da se odredi prema onome koji pobjednike na izborima naziva „ravnogorskom fukarom“. Ovakvim ljudima ne smije se dati prilika da dalje edukuju mlade ljude naše zemlje i da šire mržnju među braćom, prijateljima i komšijama", zaključuje se u saopštenju

13477 pregleda 34 reakcija 22 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Socijalistička narodna partija zatražila je od Uprave policije da saopšti imena osoba  koja su prijavila sinoćnje okupljanje u centru Podgorice. 

SNP traži i da, kako su saopštili, policija utvrdi  "ko je odgovoran za kršenje čitavog niza mjera i preporuka, te zašto policija nije bila onako ažurna u sprečavanju ovog okupljanja kao što je to bila prilikom održavanja litija kojima se protestovalo protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti".

"Crna Gora je sinoć vidjela nešto što Evropa i svijet nisu doživjeli: gubitnici na izborima slavili su sopstveni poraz. „Branili“ su Crnu Goru od onih koji su ostvarili nevjerovatnu pobjedu na izborima, čistu kao suza. Branili su je, kako kažu, od nas koji ćemo Crnu Goru sada „odnijeti za Srbiju“. Da nije tužno bilo bi smiješno", kaže se u saopštenju SNP-a.

Oni su zahvalili svojim pristalicama što su ostali u svojim domovima. 

"I nijednim gestom nisu isprovocirale „slavljenike“, među kojima su bili i oni koji su ojadili Crnu Goru, kao što su: Blažo Đukanović, Verica Maraš, ali i pojedini ministri, poput Nikole Janovića i Milutina Simovića. Nisu oni sinoć branili Crnu Goru, već svoje milione, hidroelektrane, firme, banke i poslovne prostore, plate od 8.000 eura, itd. Znaju to građani dobro, zato su im i rekli jedno veliko ne na izborima", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da se predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović  "čak uživo uključivao sa ovog skupa iako je tijelo na čijem je čelu propisalo da se na otvorenom može okupiti najviše sto ljudi".

"Vidjeli smo sinoć koliko poštuju mjere koje sami donose. Sinoćnji skup je bio visokorizičan kada je u pitanju širenje virusa i dani pred nama će to pokazati. Ali, kada je u pitanju odbrana države od onih koje nazivaju četnicima sve mjere se mogu zanemariti. Iako smo odavno znali da je ovo tijelo na izdisaju, sinoć smo dobili i zvaničnu potvrdu toga. Tražimo od nadležnih institucija da što prije zauzmu stav prema odgovornima za sinoćnji skup, da privedu poznaniju prava sve oni koji su povrijedili mjere NKT-a i pozitivne propise ove države i da privedu na informativne razgovore sve krivce kao što su to bez ikakve zadrške činili prema sveštenicima i slobodnim građanima Crne Gore", navodi se u saopštenju.

SNP je pozvao Sud časti Univerziteta Crne Gore da se odredi prema izjavama saradnika u nastavi na Fakultetu političkih nauka koji je na skupu kazao da se neće dati "ravnogorskoj fukari".

"Što se tiče prijetnji i jadikovki koje su došle od pojedinih govornika, među kojima neki pokrivaju i značajna mjesta na državnom Univerzitetu, pozivamo Sud časti UCG da preispita ovakvo postupanje i da se odredi prema onome koji pobjednike na izborima naziva „ravnogorskom fukarom“. Ovakvim ljudima ne smije se dati prilika da dalje edukuju mlade ljude naše zemlje i da šire mržnju među braćom, prijateljima i komšijama", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas