Krivokapić: Priče o uticaju Srbije na crnogorsku vladu su budalaština

Krivokapić kazao da su pred novom vladom veliki izazovi jer treba obezbediti opstanak naroda i države poslije propale turističke sezone

45807 pregleda 3946 reakcija 152 komentar(a)
Zdravko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Zdravko Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je navode o velikom uticaju Srbije na buduću Vladu i najavio novi zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Krivokapić je za list "Danas" kazao da su pred novom vladom veliki izazovi jer treba obezbediti opstanak naroda i države poslije propale turističke sezone, tako da razmatranje povlačenja priznanja Kosova za sada nije prioritet. "Optužbe o miješanju Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore su obične budalaštine koje širi odlazeći režim i teško možete naći jedan primjer koji potkrepljuje te tvrdnje", rekao je Krivokapić.

On je najavio da će novi zakon o slobodi vjeroispovijesti biti donijet aktivnim dijalogom i uz učešće vjerskih zajednica, a pored toga jedan od prioriteta biće zakon o porijeklu imovine koji je obećan građanima.

Krivokapić je dodao da Ruska Federacija predstavlja bratsku zemlju i istorijskog prijatelja Crne Gore i da je nova vlada "u obavezi da popravi odnose dvije države".

On je uvjeren i da su "stvari u vezi sa formiranjem nove vlade jasne".

"Vjerujem da će naši partneri iz Demokrata i URA održati riječ. Stoga, neočekivane obrte bih u startu isključio. Pred Crnom Gorom je veoma težak period, jer se decenijama promašene ekonomske i razvojne politike DPS-a dodao globalni potres, pandemija virusa kovid 19", kazao je Krivokapić za "Danas".

Upitan ba li će u ekspertskoj vladi biti mjesta i za eksperte iz DPS, odgovorio je:

"To što se neko aktivno bavio politikom ne treba da bude kriterijum koji bi nekoga isključio iz buduće vlade, posebno ako se radi o ličnosti zavidnih profesionalnih referenci. Što se tiče kadrova koje je imenovao DPS, niko od ljudi koji su svoj posao obavljali savjesno i u skladu sa zakonom, ne treba da brine za svoje pozicije jer nova vlada neće sprovoditi politički revanšizam".

On je ponovio da je buduća vlada otvorena za sve manjinske narode.

Istakao je i da građani Crne Gore, imaju velika očekivanja od buduće vlade.

Bonus video: