Bošnjak: Skup u Podgorici ogolio pravi karakter i ništavnost NKT-a

"Poslije svega ovo tijelo nema više, ama baš nikakav kredibilitet"

16918 pregleda 111 reakcija 30 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković

Članovi Nacionalnog koordinacionog tijela koji su prisustvovali skupu u Podgorici u nedjelju ogolili su pravi karakter i ništavnost ovog tijela, ocijenila je potpredsjednica PzP-a i poslanica u Skupštini Branka Bošnjak.

Ona je navela da je i ranije saopštavala da je NKT ništa drugo "do obična ekspozitura DPS-a i da su tamo oni kojima je glavna referenca bila članstvo u organima vladajuće partije".

"Nažalost to tijelo koje je "vedrilo i oblačilo", koje je mjesecima krojilo našu svakodnevicu, koje je svojim nerazumnim političkim odlukama direktno doprinijelo uništavanju naše ionako krhke ekonomije, pokazalo je svoje pravo lice. Maske su pale. Dvostruki aršini, gaženje struke, podstrekavanje na hapšenje političkih neistomišljenika, brutalna povreda privatnosti građana, obavezan karantin i samoizolacija za sve sem za njihovo partijsko rukovodstvo, izmišljanje nekakvih vjerskih klastera, nemušto zapetljavanje u sopstvenim lažima, te u sred bujanja epidemije, ovaj njihov najnoviji zaglušujući muk kada je u pitanju orgijanje izbornih gubitnika koji navodnom “odbranom države” pokušavaju da kamufliraju strah od nadolazeće pravde, i neviđena drskost pojedinih članova NKT koji su ne samo podržali i prisustvovali, već uzeli učešće i u samoj organizaciji skupa, ogolili su pravi karakter i ništavnost ovog tijela", navela je Bošnjak.

Dodaje da su se "oni pragmatičniji, svjesni situacije, već dali u tzv. bijeg ka struci".

"Ali svi treba da odgovaraju. Uostalom debelo su naplatili pristajanje da bace struku pod noge svojim partijskim vođama, ali i to će biti predmet revizije. Trag novca je neumoljiv. Pojedini su osim novca kao nagradu dobili i poslaničko mjesto. Poslije svega ovo tijelo nema više, ama baš nikakav kredibilitet, pa ne čudi što građani na pominjanje NKT kažu "a NeKaTe"".

Bošnjak je dodala da umjesto da se rasformira "ovo iskompromitovano tijelo, nudi se, niko drugi, do Nermin Abdić da stane na čelo medicinskog tima".

"Pamtim ga kao vrlo netolerantnog, čak agresivnog odbornika DPS-a u Glavnom gradu, koji je pokušao i fizički da se obračuna samnom, jer ga je zaboljela moja diskusija i pominjanje njegovog vođe. Naravno taj DPS ljekar istakao se i u ovoj njihovoj gubitničkoj predizbornoj kampanji, tako što je kao nadređeni zloupotrijebio stažiste i podređeno mu medicinsko osoblje da evidentira partijske afinitete pacijenata oboljelih od COVID-a 19... Za sve te aktivnosti čekaće ga sučeljavanje sa pravdom".

Bošnjak je ocijenila da "pod hitno treba rasformiranje ovakvog NKT koje je ništa drugo no partijski organ".

"I formiranje novog, u skladu sa važećim propisima, a koje bi činili istaknuti stručnjaci iskreno posvećeni ovom problemu, a ne obožavaoci sinekura i mandatopreži koji su davno pogazili Hipokratovu zakletvu i struku bacili pod noge partiji", zaključila je Bošnjak.

Bonus video: