UCG: Odlazeća vlast namjerno ostavlja haos iza sebe, ubrzo će odgovarati

Iz Ujedinjene Crne Gore su kazali da svakodnevno registrovanje regionalnih rekorda kada je u pitanju obolijevanje od kovida -19 i "potpuna nesposobnost odlazeće Vlade i NKT-a u preduzimanju adekvatnih odgovora više liče na namjeru nego na bilo šta drugo"

12281 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ilustracija, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora (UCG) upozorava odlazeću vlast da je namjerno ostavljanje haosa iza sebe, u stvari niz krivičnih radnji za koje će se ubrzo odgovarati, navodi se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore.

"Prepakivanje dokumentacija i perosnalnih dosijea u mnogim ministarstvima neće proći nekažnjeno. Koliko se god trudili čelni ljudi pojedinih institucija da ostave za sobom pustoš i unište dokaze u tome neće uspjeti, samo će otežati vlastitu situaciju u budućnosti", kazali su iz UCG.

Oni ističu da je ubrzano trošenje budžetskog novca nedopustivo i dodaju da će sve urađeno mimo zakonskih propisa i uobičajenih procesa biti razotkriveno u najkraćim rokovima.

"Niti smo maloljetni, niti nesposobni, niti smo neinformisani o tome šta se radi u raspadajućoj, do juče vladajućoj strukturi u Crnoj Gori. Vlada naše pobjedničke većine mora biti konstituisana u rekordnom roku. Mora i zbog zdravlja građana ove zemlje jer postupanje NKT u posljednje vrijeme predstavlja svjesno guranje države u ponor virusne infekcije koji bi nas mogao u najskorije vrijeme desetkovati u svim sferama života", navodi se u saopštenju.

Iz Ujedinjene Crne Gore su kazali da svakodnevno registrovanje regionalnih rekorda kada je u pitanju obolijevanje od kovida -19 i "potpuna nesposobnost odlazeće Vlade i NKT-a u preduzimanju adekvatnih odgovora više liče na namjeru nego na bilo šta drugo".

"Gospoda "humanisti" moraju znati da se za nečinjenje iz namjere odgovara kao i za namjerno činjenje lošeg. U to moraju biti sigurni, kao i u to da od prvog dana pobjede brižljivo pratimo šta se i gdje radi kako bi novoj izvršnoj vlasti bilo teže", dodali su.

Iz UCG pozivaju njihove buduće koalicione partnere da ubrzaju sve dogovore i konsultacije i tako preduprijede "štete i štetočine koje s namjerom usložnjavaju i ekonomsko i zdravstveno stanje u Crnoj Gori vjerujući da će se već sjutra vratiti na položaje od juče".

"Odgovor buduće izvršne vlasti pojedincima i mini organizovanim grupama po resorima i agencijama biće adekvatan i proporcionalan njihovom udruženom djelovanju i podrivanju stabilnosti institucija. Svi moraju znati da nema vakum prostora između dvije političke ere, odnosno, "ničije zemlje" u periodu preuzimanja vlasti", napominju iz ove partije.

Kako su dodali, krivična djela počinjena u ovom periodu "biće od krunskog interesovanja jer se njima namjerno nanosi ogromna šteta državi i građanima".

"Zato je naša poruka: radite svoj posao u skladu sa Zakonom, a tragove novca niko nije uspio da sakrije, pa nećete ni vi", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: