Demokrate Kotor: Hoće da HGI dodijele mandat koji nisu dobili na izborima

U saopštenju se navodi da će Demokratska Crna Gora predati žalbu Državnoj izbornoj komisiji (DIK), kako bi se, kako navode, konačni rezultati izbora u Kotoru proglasili u skladu sa zakonom i izraženom voljom građana

33182 pregleda 427 reakcija 16 komentar(a)
Demokrate u Kotoru, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate u Kotoru, Foto: Demokratska Crna Gora

Članovi opštinske izborne komisije u Kotoru iz poraženih političkih partija, pod direktivom odlazeće pajser uprave, nastavljaju besramno i nezakonito prekrajanje izborne volje gradjana Kotora, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Kotor.

"Na današnjoj sjednici OIK Kotor, ova grupacija je glasala suprotno zakonu o izboru odbornika i poslanika, da se Hvatskoj građanskoj inicijativi (HGI) dodijeli mandat koji nisu obezbjedili na izborima. Naime u skladu sa zakonom HGI kao manjinska partija ulazi pojedinačno sa izbornim rezultatom u raspodjelu količnika za odborničke mandate, ali sa osvojenih 260 glasova, HGI nije ostvario pravo na mandat u skupštini opštine. Bez obzira na činjenicu da nisu ostvarili pravo na učešće u SO Kotor, Demokrate, kao najjači subjekat buduće vlasti, su opredijeljene da ponude HGI učešće u budućoj izvršnoj vlasti", ističe se u saopštenju kotorskih Demokrata.

U saopštenju se dodaje da će Demokratska Crna Gora danas predati žalbu Državnoj izbornoj komisiji (DIK), kako bi se, kako navode, konačni rezultati izbora u Kotoru proglasili u skladu sa zakonom i izraženom voljom građana.

"Takođe, danas ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv onih članova OIK koji su nezakonito pokušali da prekroje izbornu volju građana Kotora. Poručujemo pajser brigadi da su im sve opstrukcije džabe, građani su ih poslali u političku istoriju i svakim odugovlačenjem u predaji vlasti neće postići ništa osim što će svoje već ugaženo dostojanstvo dodatno baciti u blato", zaključuje se u saopštenju kotorskih Demokrata.

Bonus video: