Tabloidi bliski Vučiću napali dogovor "trojke"

Tabloidi "Informer", "Srpski telegraf" i "Alo" koji važe za apsolutno lojalne vlastima u Srbija se identično osvrnuli na sporazum koji su postgli Krivokapić, Bečić i Abazović

38882 pregleda 747 reakcija 89 komentar(a)
Naslovnice "Informera", "Srpskog telegrafa" i tabloida "Alo"
Naslovnice "Informera", "Srpskog telegrafa" i tabloida "Alo"

Sporazum koji su juče potpisali nosilac liste "Za budućnost Crne Gore", Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Mir je naša nacija", Aleksa Bečić i nosilac liste "Crno na bijelo" Dritan Abazović izazvao je pažnju i u srbijanskim tabloidima.

Krivokapić i Bečić i Abazović juče su predstavili sedam principa buduće zajedničke vlasti. U njima se, između ostalog, navodi da će nova demokratska vlast u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprijediti saradnju s NATO-om i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u Evropsku uniju.

Takođe nova vlast neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, niti sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Izvještavajući o tom sporazumu, tabloid "Informer" prenosi vijest da je potpisan sporazum uz naslov - "Nova vlada u Crnoj Gori ne menja ama baš ništa!?"

Naslovnica današnjeg izdanja 'Informera'
Naslovnica današnjeg izdanja "Informera"foto: Printscreen

"Ne povlače priznanje Kosova, ne izlaze iz NATO, ne mijenjaju zastavu i himnu", prenosi Informer djelove sporazuma.

Drugi tabloid, "Srpski telegraf", vijest o sporazumu ispratio je riječima "Sjaši Kurta da uzjaše Murta", uz naslov "Nezavisno Kosovo i NATO ostalo i posle Mila".

"Ni riječ o svetinjama" piše Srpski telegraf.

Naslovnica današnjeg izdanja 'Srpskog telegrafa'
Naslovnica današnjeg izdanja "Srpskog telegrafa"foto: Printscreen

Tabloid "Alo" je informaciju o sporazumu ispratio nadnaslovom "Šta stoji iza odluke Zdravka Krivokapića da zaboravi na najveću svetinju".

"Amfilohijev premijer se odrekao Kosova!", naslovnica je tabloida "Alo".

Naslovnica današnjeg izdanja taboida 'Alo'
Naslovnica današnjeg izdanja taboida "Alo"foto: Printscreen

Ovi tabloidi važe za medije bliske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uglavnom služe za brutalnu diskreditaciju politčkih oponenata.

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", Zdravko Krivokapić je na jučerašnjoj konferenciji govorio o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

"Poštujući evropske stanarde to ćemo uraditi i za ovaj zakon koji decidirano ne stoji u sporazumu ali mislim da je potpuno jasno da niko nema ništa protiv da bude donešen taj zakon, jedino je problem što ovaj sada ugrožava imovinu. Onaj ko ugrožava imovinu i ne omogućava najznačajnije pravo slobode pokazao je šta to znači. Ovo nije bilo pitanje referenduma koje je DPS htio da prikaže, već je pitanje druge stavke a to je borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je evidentna na svakom koraku. Daje nadu da mi kao nova vlast to možemo da promijenimo", kazao je Krivokapić.

Bonus video: