Nikolić: Da išta zna o Boki i Bokeljima, Novosel bi znao bi da je takav potez za sramotu

"Ivan Novosel i njemu slični, da u sebi imaju i trunku respekta prema Boki i Bokeljima i prema našoj istoriji, pognuli bi glavu svakog puta kad se Mamula pomene"
136 pregleda 0 komentar(a)
Damir Nikolić, Foto: Bokeški forum
Damir Nikolić, Foto: Bokeški forum
Ažurirano: 22.01.2018. 12:08h

Bokeški forum (BF) izrazio je danas ogorčenje izlaganjem predsjednika Skupštine Opštine Tivat Ivana Novosela (DPS) na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta "u kojem ovaj glorifikuje potez Vlade da ostrvo Mamula pretvori u rezidencijalni kompleks."

Pravdajući volju DPS odbornika da Opština Tivat mimo bilo kave pravne obaveze, oprosti Porto Montenegru potraživanja od 5,6 miliona eura na ime komunalija kako bi "izašla u susret kvalitetnom investotoru", Novosel je pored ostalog kazao da bez Porto Montenegra, ne bi bilo ni drugih velikih stranih investicija u Boki poput projekata Luštica Bay, Qatari Diar Portonovi i Mamula. Vlada je ostrvo i staru austrougarsku tvrđavu Mamula na ulazu u Boku, izdala na period od 49 godina egipatsko-švajcarskoj kompaniji "Orascom Development" koja stoji i iza projekta Luštica Bay. Takva odluka naišla je na protivljenje opozicije, ali i dobrog dijela javnosti u Boki Kotorskoj koja je posebno emotivno vezana za Mamulu.

"Da išta zna o Boki i Bokeljima , predsjednik tivatske Skupštine znao bi da je takav potez za sramotu, a ne za hvalospjeve Vladi, jer gotovo da nema porodice iz ovih krajeva kojem bar neko nije bio zarobljen i mučen na tom ostrvu. Zbog toga je Mamula, za nas Bokelje simbol i časti i junaštva, ali i žrtve koje su naši preci podnijeli u borbi protiv fašizma. Njena valorizacija od strane antibokeške vlasti oličenje je svega onoga protiv čega se mi u Bokeškom Forumu borimo i protiv čega ćemo u toj borbi istrajati", saopštio je danas predsjendik Izvršnog odbora BF, profesor Damir Nikolić.

"Ivan Novosel i njemu slični, da u sebi imaju i trunku respekta prema Boki i Bokeljima i prema našoj istoriji, pognuli bi glavu svakog puta kad se Mamula pomene, umjesto što se njom hvale kao "mudrim" poslovnim potezom", zaključio je Nikolić.

Bonus video: