"nastaviće da se bori za vrijednosti iznijete u izbornom programu dps-a"

Gvozdenović sa Pasarelijem: Kampanju smo vodili u skladu sa pravom građana da slobodno izraze svoju volju

"On je istakao pokušaj da se na razne načine utiče na izbor građana, prije svega plasiranjem velikog broja lažnih vijesti, kao i velikim uticajem Srpske pravoslavne crkve i drugih zemalja na izborni proces u Crnoj Gori", zaključeno je u saopštenju

15687 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Gvozdenović i Pasareli, Foto: DPS
Gvozdenović i Pasareli, Foto: DPS

Politički direktor Demokratske partije socijalista, Branimir Gvozdenović, sastao se sa šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora (ENEMO) Đanlukom Pasarelijem, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Oni su podsjetili da se Enemo posmatrači bili zaduženi za praćenje parlamentarnih izbora koji su održani 30. avgusta.

Na sastanku je, kako su saopštili, bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, odnosno atmosferi nakon izbora.

"Šef posmatračke misije Pasareli je bio zainteresovan za stav Demokratske partije socijalista koja je krajnjim rezultatima parlamentarnih izbora, ostala najveća i najjača partija u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je Gvozdenović istakao da će ta partija i u narednom periodu svim svojim kapacitetima nastaviti da se bori za očuvanje Crne Gore kao građanske, multietničke i države koja stremi da postane članica evropske porodice, kao i za sve vrijednosti koje su iznijete u izbornom programu DPS-a.

"Podsjetio je da je u izbornoj noći, nakon prebrojavanja većeg dijela glasova, DPS održala pres konferenciju kojom je poslala poruku, kako građanima Crne Gore tako i svim međunarodnim partnerima, da će istrajati na svom putu da sačuva mir i suživot u državi, kao i da je pokazala da se na dostojanstven i demokratski način može ophoditi prema svim rezultatima izbora, pa i ovim gdje nije ostvarena pobjeda i očekivan rezultat", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Gvozdenović je istakao da je ta partija svoju kampanju vodila u skladu sa principima koje baštini a koji se odnose na uvažavanje svih građana Crne Gore i njihovog prava da slobodno izraze svoju volju na izborima, što se nije moglo primijetiti u većini kampanja ostalih partija.

„Jasna razlika se može vidjeti iz činjenice da je DPS građanima ponudila konkretne predloge za dalje unapređenje zemlje kroz sveobuhvatan izborni program, dok se kod naše političke konkurencije ne uočava posvećenost te prirode”, rekao je Gvozdenović, kaže se u saopštenju.

"On je istakao pokušaj da se na razne načine utiče na izbor građana, prije svega plasiranjem velikog broja lažnih vijesti, kao i velikim uticajem Srpske pravoslavne crkve i drugih zemalja na izborni proces u Crnoj Gori", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas