tužilaštvo Brzo procesuiralo zloupotrebe

Optužena i druga aktivistkinja DPS-a

Podgoričko tužilaštvo podnijelo optužni akt protiv Milene Orlandić koja je krila kontrolne kupone

62133 pregleda 386 reakcija 51 komentar(a)
Brzo procesuirali zloupotrebe za račun DPS-a, Foto: Filip Roganović
Brzo procesuirali zloupotrebe za račun DPS-a, Foto: Filip Roganović

Osnovno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužni akt protiv Milene Orlandić koja je vršeći uvid u izborni materijal u ime Demokratske partije socijalista pokušala da izazove nepravilnost na biračkom mjestu i stvori, kako je sumnjala opozicija, uslove za ponavljanje izbora.

ODT Podgorica tereti Orlandić za krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju, za šta je zaprijećena najblaža kazna - novčana ili zatvor do tri godine.

Orlandić je uhapšena 2. septembra nakon što je u ime DPS-a vršila uvid u izborni materijal Opštinske izborne komisije Podgorica, kada je pokušala da skloni dva kontrolna kupona s biračkog mjesta, kako se ne bi slagali s brojem glasačkih listića. Javnosti nije dosupan podatak koliko je bila u pritvoru.

O tome je sačinjen zapisnik koji su potpisali članovi OIK i pozvana policija.

“U ODT-u u Podgorici, povodom navedenog događaja je formiran predmet protiv lica M. O. ODT je Osnovnom sudu u Podgorici podnijelo optužni predlog protiv M. O. zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju”, navodi se u odgovoru državne tužiteljke i portaprolke tog tužilaštva Milice Mandić.

Orlandić je optužena u roku od nedjelju dana, što predstavlja veoma rijedak izuzetak u radu tužioca.

Isto tužilaštvo takođe je u hitnom roku podnijelo optužni akt i protiv članice podgoričkog odbora DPS-a Dušice Vulić zbog sumnje da je izvršila krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju, saopštila je ranije portparolka ODT-a.

Krivičnim zakonikom je kao najblaža kazna za ovo krivično dijelo propisana takođe novčana sankcija, a kao najteža zatvor do tri godine.

Vulićeva se čuje na snimku koji je 18. avgusta objavio portal In4s kako uslovljava kandidata za profesionalni angažman u Vojsci Crne Gore podrškom DPS-u za parlamentarne izbore koji su održani 30. avgusta.