Demokratski savez u Crnoj Gori obilježio 30 godina postojanja

Kratak ekspoze trodecenijskog djelovanja i rada, najavu budućih planova i nastavka političkog angažovanja partije, iznio je aktuelni predsjednik, Saubih Mehmeti

6662 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Demokratski savez u Crnoj Gori
Foto: Demokratski savez u Crnoj Gori

Demokratski savez u Crnoj Gori obilježio je u srijedu veče, 9. septembra, 30 godina postojanja, kao prva nacionalna albanska partija na crnogorskoj političkoj sceni. Svečanosti u jednom restoranu u vladimirskim Krutama, zbog situacije sa koronavirusom, nije prisustvovao veliki broj članova, simpatizera i prijatelja partije, na čijem čelu je od početka tih turbulentnh devedestih, stao Mehmet Bardhi.

Kratak ekspoze trodecenijskog djelovanja i rada, najavu budućih planova i nastavka političkog angažovanja partije, iznio je aktuelni predsjednik, Saubih Mehmeti, koji je na toj funkciji nedavno zamijenio Bardhija. Mehmeti je istakao potrebu za reorganizacijom stranke i za uključenje mladih kadrova, što je, kako je kazao, jasan pokazatelj da DS u CG nastavlja pravim putem i da ima svijetlu budućnost.

Prisutne su pozdravili i Bardhi, kao počasni predsjednik stranke, zatim lider DUA Mehmet Zenka, sekretar DP Haxhi Sulejmani...

Na svečanosti, dodijeljena su priznanja bivšem američkom Kongresmenu Josephu Joe DioGuardiu i njegovoj supruzi, Shirley Cloyes DioGuardi za visok doprinos na rješavanju albanskog pitanja tokom Miloševićevog režima, kao i Bardhiju za 30 godina političkog angažovanja za zaštitu i unaprjeđenje prava Albanaca u Crnoj Gori.

Bonus video: