Husović: Izborni rezultat potvrda prozapadnog i evropskog puta Crne Gore

"Bošnjačka stranka je ponudila koncept manjinske Vlade kao, u ovom trenutku, optimalnog rješenja i garanciju daljeg evropskog puta Crne Gore"

12708 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Husović i Mustafić u razgovoru sa predstavnicima EPP, Foto: Bošnjačka stranka
Husović i Mustafić u razgovoru sa predstavnicima EPP, Foto: Bošnjačka stranka

Političke odluke Bošnjačke stranke ići će u pravcu jačanja proevropskih i prozapadnih vrijednosti u Crnoj Gori.

To je, kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke saopšteno tokom sastanka lidera te partije sa predstavnicima Evropske narodne partije (EPP).

Izborni rezultat Bošnjačke stranke, kako se navodi u saopštenju, je potvrda "ispravne proevropske politike, a na tom putu treba da nastavi i Crna Gora u narednom periodu".

Predstavnici EPP, kako se dodaje, iskazali su zadovoljstvo izbornim uspjehom Bošnjačke stranke.

"Čestitamo vam na ostvarenom rezultatu. Smatramo to potvrdom vaše ispravne proevropske politike. Vaše jačanje je i ohrabrenje za proevropske snage i garancija njihovog daljeg jačanja u Crnoj Gori”, kazao je Paolo Rangel potpredsjednik EPP.

On je dodao da će EPP podržavati dalje snaženje Bošnjačke stranke i njene politike usmjerene u cilju reformi društva, snaženju institucija i prozapadnom putu Crne Gore.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da je izborni rezultat potvrda prozapadnog i evropskog puta Crne Gore.

"Bošnjačka stranka je ponudila koncept manjinske Vlade kao, u ovom trenutku, optimalnog rješenja i garanciju daljeg evropskog puta Crne Gore. Važnije od pozicija u izvršnoj vlasti za nas je garancija stabilnosti Crne Gore, odnosi u regionu, nastavak evropskih integracija, kao i ispunjavanje obaveza preuzetih članstvom u NATO Alijansi", kazao je Husović.

Tokom sastanka, kako se dodaje u saopštenju BS, analizirana su aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori, nakon završenih parlamentarnih izbora.

Sastanku su u ime BS prisustvovali predsjednik Rafet Husović, politički direktor Suljo Mustafić i poslovni direktor Admir Adrović.

Ispred EPP, sastanku su prisustvovali Paulo Rangel, potpredsjednik EPP i Patrick Voller, međunarodni sekretar EPP.

Bonus video: