Đaković Pešiću: Prouči biografiju tvog idola iz ranih devedesetih

Đaković je pozvao Pešića da još jednom prelista udžbenike istorije, pa onda javnost zamajava blijedim i lažnim pokušajima konstrukcija, jer ovako “samo vrijeđaju inteligenciju građana Crne Gore, koji dobro znaju gdje je bio Đukanović tokom devedesetih godina, a gdje su bili članovi i funkcioneri Građanskog pokreta URA“
197 pregleda 19 komentar(a)
Milan Đaković, Foto: Građanski pokret URA
Milan Đaković, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 21.01.2018. 19:52h

Tragikomično je posmatrati djelovanje prve perjanice Savjeta mladih DPS-a Nikole Pešića, javnosti jedino poznatog po čestim poltronskim ispadima poput izjave da se “nikada niko neće roditi poput predsjednika DPS-a Mila Đukanovića“, kako isprazno ponavlja teze svog istrošenog idola i političara prošlosti, o ugroženosti države i antagonizovanju određenih socijalnih grupa. A još je smješnije kada to pokušava pocrtati Pešić, koji “zaboravlja“ da je upravo njegov idol Đukanović – prije par decenija pokretao ratove, huškao narod i deportovao sunarodnike u pokušaju da zadivi svog tadašnjeg idola, Slobodana Miloševića, ukazao je predsjednik Foruma mladih Građanskog pokreta URA, Milan Đaković.

Đaković je reagovao na današnje saopštenje predsjednika Savjeta mladih DPS-a Nikole Pešića, koji je kazao da predsjednik pokreta URA Dritan Abazović “pravi pakt sa onima koji su htjeli ljude da tjeraju iz Crne Gore, šta je spriječila mudra politika DPS-a“.

“Možete i hiljadu puta na dan ponoviti neistinu da je “DPS štitio građane Crne Gore tokom devedesetih godina“, ali u takvu glupost čak ni Vi sami nećete povjerovati. Jer je ovo doba interneta, a ne ratnohuškačke Pobjede, pa svi možemo uživati u zapisnicima sa sastanaka, na kojima je lider DPS-a dogovarao rasparčavanje Bosne, Hrvatske i drugih djelova Jugoslavije, sa njegovim tadašnjim drugarima i saborcima: Ratkom Mladićem, Radovanom Karadžićem, Momčilom Krajišnikom, Miloševićem i drugim ratnim zločincima. A isto tako, svi možemo čitati o Đukanovićevoj ulozi u procesima deportacija muslimana, te zločinima u Morinju, Bukovici, Kaluđerskom Lazu, Štrpcima i brojnim drugim. Kako ratni zločini ne zastarijevaju, upamtite da pravda može biti spora, ali da je uvijek dostižna“, ukazao je Đaković.

Đaković je pozvao Pešića da još jednom prelista udžbenike istorije, pa onda javnost zamajava blijedim i lažnim pokušajima konstrukcija, jer ovako “samo vrijeđaju inteligenciju građana Crne Gore, koji dobro znaju gdje je bio Đukanović tokom devedesetih godina, a gdje su bili članovi i funkcioneri Građanskog pokreta URA“.

“Pored toga, ovakve teme sigurno ne priliče lokalnom nivou, na kome bi trebalo razgovarati o katastrofalnim učincima ulcinjske lokalne uprave i o problemima građana Berana, a ne o bezuspješnom pokušaju da se Đukanoviću opere biografija. Međutim, sve vam je džaba, jer su građani Ulcinja i Berana, ali i svih drugih krajeva Crne Gore već rekli svoje – da DPS ide na smetlište političke prošlosti i da naša država konačno kreće evropskim i građanskim putem“, ukazao je Đaković.

Bonus video: