Đeka i Zenka razgovarali sa Abazovićem

Albanska koalicija “Jednoglasno”, koju čine Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca i Demokratski savez u Crnoj Gori, dobila je jedan mandat, a nosilac liste je Fatmir Đeka

65616 pregleda 182 reakcija 24 komentar(a)
Zenka i Đeka, Foto: Boris Pejović/Samir Adrović
Zenka i Đeka, Foto: Boris Pejović/Samir Adrović

Lideri albanskih partija Fatmir Đeka (Demokratska partija) i Mehmed Zenka (Demokratska unija Albanaca) razgovarali su danas sa liderom koalicije "Crno na bijelo" Dritanom Abazovićem.

Tema razgovora bila je aktuelna politička situacija i evenutualno učešće manjinskih partija u novoj Vladi.

Albanska koalicija “Jednoglasno”, koju čine Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca i Demokratski savez u Crnoj Gori, dobila je jedan mandat na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta. Nosilac liste bio je Fatmir Đeka.

Ranije danas nosilac izborne liste “Albanska lista - Genci Nimanbegu Nik Đeljošaj” na parlamentarnim izborima, Nik Đeljošaj kazao je da oni još čekaju zvanične pozive o formiranju nove vlade kako bi mogli da reaguju i pripreme se za predstojeće razgovore i pregovore.

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, koalicija "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo" četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu" i koalicija "Jedonoglasno".

Bonus video: