Demokrate HN: DPS je predvodnik organizovane prevare na teret građana i Opštine HN

"Gospodo, uzalud su vam svi pokušaji da se saopštenjima opravdate za sve što ste radili u prethodnom periodu, jer građani Novog sve dobro pamte i vide, a mi ćemo kao u svemu tražiti odgovornost i zaštitu pred sudom"
9 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 21.01.2018. 14:59h

Posljednje saopštenje novskog DPS-a samo je potvrda činjenice da su oni predvodnici organizovane prevare na teret građana i Opštine Herceg Novi, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske crne Gore Herceg Novi.

"To potvrđuje i njihovo direktno svrstavanje na stranu onih koji namjeravaju da mimo zakona naplate od Opštine sredstva u iznosu od 2 miliona i 700 hiljada eura za posao koji nije završen. Ovo je samo dokaz građanima na šta je sve spremna jedna ovakva organizacija koja vjerovatno ima neka dugovanja čim štiti ovakvog izvođača kojem su, očigledno, namjestili posao na tenderu", navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje DPS Herceg Novi u kome je rečeno da se nakon presa predsjednika SO Herceg Novi Miloša Bigovića i gradonačelnika Herceg Novog Stevana Katića može zaključiti da se taj dvojac od dolaska na vlast nije borio da se posao uvođenja led-rasvjete završi, što je prevashodno u interesu građana Herceg Novog, već da se žestoko borio da utvrdi ko je pravni sljedbenik firme Hesa-light.

"S obzirom da znamo i svjedoci smo velikog broja ovakvih primjera da se DPS često puta svrstavao na stranu sumnjivih pojedinaca, a na štetu budžeta opština, ne čudi nas ovakvo saopštenje, tj pomoć sumnjivoj firmi da naplati od građana Novog milionska sredstava za nezavršen posao. Gospodo, uzalud su vam svi pokušaji da se saopštenjima opravdate za sve što ste radili u prethodnom periodu, jer građani Novog sve dobro pamte i vide, a mi ćemo kao u svemu tražiti odgovornost i zaštitu pred sudom. I to ne samo za ovaj, nego i svaki drugi posao za koji sumnjamo da je odrađen prevarom i na taj način uvijek štititi samo interes grada, a ne pojedinaca, što je kod vas gotovo uvijek bio slučaj", kazale su novske Demokrate.

Bonus video: