"POTVRDILI NAPREDAK U DEMOKRATSKOM RAZVOJU"

Đukanović: Izbori su pokazali da Crna Gora razumije proces demokratije

"Samo uz puno učešće, odgovornost i saradnju možemo jačati povjerenje i napredovati ka cilju da najviše vrijednosti demokratije budu stvarnost svakog pojedinca", poručio je Đukanović

32465 pregleda 1491 reakcija 88 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Naša je obaveza da nastavimo da unapređujemo demokratiju, slobodu, jednakost, ljudska prava i vladavinu prava. Da ohrabrujemo demokratsku participaciju, budemo transparentni i odgovorni, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na Tviteru povodom 15. septembra, Međunarodnog dana demokratije.

"Nedavni izbori su potvrdili napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva. Pokazali su da Crna Gora razumije proces demokratije. I potvrdili važnost snaženja demokratskih institucija, uključujući i kapaciteta koji će jačati otpornost u odnosu na sve brojnije forme manipulacija i dezinformacija. Samo uz puno učešće, odgovornost i saradnju možemo jačati povjerenje i napredovati ka cilju da najviše vrijednosti demokratije budu stvarnost svakog pojedinca", poručio je Đukanović.

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji su održani 30. avgista, koalicija “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, koalicija “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo” četiri mandata.

Socijaldemokrate (SD) i Bošnjačka stranka (BS) imaće po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija (SDP) dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista “Nik Đeljošaj - Genci Nimanbegu” i koalicija “Jednoglasno”.

Preporučujemo za Vas