održan sastanak BRAJOVIĆa SA PREDSTAVNICIMA IZBORNIH LISTA

Konstitutivna sjednica Skupštine 23. septembra

Državna izborna komisija (DIK) u ponedeljak je utvrdila konačne rezultate parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji su održani 30. avgusta

100213 pregleda 310 reakcija 33 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Luka Zeković
Sa sastanka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.09.2020. 15:15h

Konstitutivna sjednica Skupštine Crne Gore održaće se 23. septembra kazao je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović nakon konsultativnog sastanka sa predstavnicima izbornih lista.

"Prijedlog je jednoglasno prihvaćen, ne mora se čekati duže vrijeme... Izbori Crne Gore su pokazali da građani vjeruju institucijama", kazao je Brajović.

On je naveo da je insistirao da se na toj sjednici izabere makar predsjednik parlamenta.

Iz Skupštine je saopšteno da je Brajović predložio da se na dnevnom redu Prve-konsultativne sjednice 27. saziva Skupštine nađu: Izvještaj DRI o rezultatima za izbor poslanika; Izbor predsjednika Skupštine; Utvrđivanje broja potpredsjednika i izbor potpredsjednika Skupštine; i Izbor predsjednika i članova Administrativnog odbora parlamenta.

U Skupštini Crne Gore održan je konsultativni sastanak predsjednika parlamenta Ivana Brajovića sa predstavnicima izbornih lista koje su na izborima obezbijedile parlamentarni status. Pozivu Brajovića odazvali su se Draginja Vuksanović-Stanković ("SDP - Jaka Crna Gora"), Momo Koprivica ("Mir je naša nacija), Ervin Ibrahimović (Bošnjačka staranka), Fatmir Đeka (Koalicija "Jedonoglasno"), Milutin Đukanović (Koalicija "Za budućnost Crne Gore"), Branimir Gvozdenović ("Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović"), Dritan Abazović i Mileta Radovanić ("Crno na bijelo") i Nik Đeljošaj (Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu").

Abazović
Abazovićfoto: Luka Zeković

Brajović je u ponedjeljak pozvao na konsultativni sastanak povodom sazivanja Prve sjednice novoizabranog sastava Skupštine Crne Gore.

Državna izborna komisija (DIK) u ponedeljak je utvrdila konačne rezultate parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji su održani 30. avgusta.

Koprivica, Gvozdenović i Brajović
Koprivica, Gvozdenović i Brajovićfoto: Luka Zeković

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, koalicija "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo" četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu" i koalicija "Jedonoglasno".

Preporučujemo za Vas