lokalni izbori održani 30. avgusta

Gusinje: DPS, "Albanci zajedno" i BS dogovorili vlast, SD se seli u opoziciju

Aktuelna predsjednica Opštine, Amela Čekić, tu funkciju će najvjerovatnije obavljati i u naredne četiri godine, a mjesto predsjednika lokalnog parlamenta pripada koaliciji "Albanci zajedno"

32387 pregleda 490 reakcija 12 komentar(a)
Gusinje, ilustracija, Foto: Tufik Softić
Gusinje, ilustracija, Foto: Tufik Softić

Lokalnu vlast u Gusinju i u naredne četiri godine predvodiće Demokratska partija socijalista, koja je na nedavno održanim lokalnim izborima osvojila najviše mandata - jedanaest.

Društvo će im praviti koalicija albanskih partija "Albanci zajedno" sa sedam i Bošnjačka stranka sa tri mandata, prenosi RTCG.

Aktuelna predsjednica Opštine, Amela Čekić, tu funkciju će najvjerovatnije obavljati i u naredne četiri godine, a mjesto predsjednika lokalnog parlamenta pripada koaliciji "Albanci zajedno". Kandidat te koalicije je Vujan Hasanđekaj, koji je kazao da je zadovoljan dogovorom.

Bošnjačka stranka je i u prethodnom sazivu bila dio vlasti.

Novina je da će se Socijaldemokrate, sa sedam mandata, preseliti u opozicione klupe, gdje će im društvo praviti SNP i SDP.

Odbornički mandati biće verifikovani na konstitutivnoj sjednici Skupštin opštine Gusinje, koja će, kako se očekuje, biti zakazana u narednih deset do petnaest dana, prenosi RTCG.

Preporučujemo za Vas