"uz podršku duška markovića"

Vujičić: Divanovićeva administracija dala 50 saglasnosti za gradnju po falsifikovanim planovima

Poručuje da ostaje da se vidi “ hoće li nova vlast u Budvi nastaviti postupak po izdatim saglasnostima glavnog gradskog arhitekte, postavljenog od Divanovića

13154 pregleda 7 komentar(a)
Vujičić, Foto: Privatna arhiva
Vujičić, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik “ Gradjanske akcije”, Božidar Vujičić saopštio je da je za vrijeme upravljanja gradom, od strane Nikole Divanovića, glavni gradski arhitekta izdao tokom jula, avgusta i septembra mjeseca više od 50 rješenja o saglasnosti za izgradnju objekata na osnovu isteklih nevažećih planova.

“Sva rješenja su izdata falsifikovanjem isteklih nevažećih planova. Veliku podršku da falsifikuju planove, predsjednik opštine i glavni gradski arhitekta, imali su od bivšeg premijera Duška Markovića koji se izjasnio da su istekli planovi i dalje važeći, kao i od kompletnog tužilaštva koje funkcioniše u v.d. stanju i konstatuje isto kao i bivši predsjednik Vlade da su planovi kojima je istekao rok važenja i dalje važeći.Srećna okolnost za Crnu Goru, posebno Budvu, kad je u pitanju falsifikovanje planova je da se vlast promjenila i da će Crna Gora dobiti novog ministra Ministartsva održivog razvoja i turizma, koji neće dozvoliti dalje falsifikovanje preko 300 urbanističkih planskih dokumenata, koji su se falsifikovali za vrijeme Duška Markovića”, kazao je Vujičić na današnjoj konferenciji za novinare.

Poručuje da ostaje da se vidi “ hoće li nova vlast u Budvi nastaviti postupak po izdatim saglasnostima glavnog gradskog arhitekte, postavljenog od Divanovića.

“ Hoće li izdati ostale neophodne saglasnosti i naplatiti komunalije, kako bi investitori mogli da grade na osnovu isteklih nevažećih planova ili će postupiti u skladu sa zakonima Crne Gore, vladavinom prava, zaštitom životne sredine i održivim razvojem i obustaviti dalji postupak, odnosno poništit izdata rješenja glavnog gradskog arhitekte. Hoće li nova vlast u Budvi, otpočeti sa izradom ovih planskih dokumenata ili će koristit nevažeće planove.Najveća odgovornost je svakao na budućeg predsjednika opštine Budva jer na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, predsjednik opštine dužnost obavlja profesionalno, svečano se obavezuje da će dužnost obavljati u skladu sa Ustavom i zakonom i odgovoran je za izvršenje zakona”, zaključio je Vujičić.