"sve odluke biće ispitane i procesuirane"

Božović: Čelnici Morskog dobra da dobro paze šta rade

U petak sjednica borda dirtektora s obimnim dnevnim redom, a iz budvanske nove vlasti poručili da će sve donijete odluke biti pod lupom, ispitane, a ako je potrebno i krivično procesuirane

30593 pregleda 439 reakcija 23 komentar(a)
Milo Božović, Foto: Vuk Lajović
Milo Božović, Foto: Vuk Lajović

Sve ono što menadžmenti dvije vodeće državne kompanije u Budvi, Javnog preduzeća “Morsko dobro“ i Hotelske grupe “Budvanska rivijera“ budu donosili u postizbornom vakuumu, dok se ne formira kako lokalna, tako i državna vlast, biće pod lupom, ispitano, a ako je potrebno i krivično procesuirano.

To je stav, kako je kazao Milo Božović, najveće koalicije “Za budućnost Budve” - Marko Bato Carević, koja upozorava sve članove borda direktora obje firme da ni po koju cijenu u ovom periodu ne ispunjavaju bilo kakva zaostala politička obećanja, donose odluke štetne po kompanije ili pak svjesno krše zakon zarad političkih instrukcija.

Božović, koji je drugi na listi, i u prethodnom mandatu bio na mjestu gradskog menadžera, posebno je upozorio članove borda direktora “Morskog dobra“, koji su u petak zakazali sjednicu.

“Imamo informaciju da je članovima borda dostavljen materijal, do sada najobimniji, da je u pitanju dosta odluka koje se moraju donijeti. Već sada ih unaprijed upozoravamo da dobro obrate pažnju šta će raditi jer nova vlast će preuzeti upravljanje i nad ovim preduzećem, a onda će se pod lupom naći rad svakoga. Koristi se period vakuma da se usvajaju odluke za koje sumnjamo da su politički motivisane, a to će svakako naknadno biti predmet naše provjere. Svi oni koji budu učestvovali u takvim radnjama, moraju biti svjesni svoje odgovornosti“, poručio je Božović članovima borda direktora “Morskog dobra“. Činjenica da kontrolu nad državnim firmama u Budvi još imaju Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate, alarm je da se do preuzimanja rukovođenja tim kompanijama obustavi bilo kakvo usvajanje radikalnih odluka, što bi kasnije proizvelo sudske procese i omogućilo pojedincima da se na taj način domognu odšteta.

“Morsko dobro“ jedna je od najprofitabilnijih kompanija i ustupanje djelova obale uvijek je bilo predmet optužbi i kritikovanja od strane opozcije. Koalicija okupljena oko Demokratskog fronta u Budvi još ranije je saopštila stav - da će nakon konstituisanja državne vlasti insistirati na decentralizaciji, koja podrazumijeva i rasformiranje Javnog preduzeća i primorskim opštinama vratiti upravljanje obalom.

Upozorenje da će biti poništene sve odluke koje je dosadašnja gradska uprava na čelu sa Nikolom Divanovićem donijela u proteklih dva mjeseca i krivično procesuirane još ranije je stiglo kako iz tabora Demokratskog fronta, tako i Demokrata.

Njihov stav da je nasilno preuzeta vlast na krilima političke korupcije bila nelegitimna, pa samim tim sve ono što su kadrovi Divanovića, koje je imenovao po opštinskim sekretarijatima, službama i preduzećima donosila biće poništeno ekspresno i to odlukom Skupštine opštine, a odluke stavljene pod lupu, nakon čega će i svako kršenje zakona, posebno zbog sumnje na korupciju, biti ekspresno procesuirano.

Preporučujemo za Vas