URA DPS-u: Džabe krečite - vaša medijska propaganda sinoć je razbijena u paramparčad

“Nakon što im je partijska propaganda koju su instalirali na rukovodećim mjestima, a na taj način i u svim segmentima programa na tzv. javnom servisu sinoć razbijena u paramparčad, javili su se danas iz DPS-a ne bi li bezuspješno prekrečili svoje sramne uloge u crnogorskom društvu jer to za njih sinoć nijesu uspjeli oni koji su se stavili u ulogu njihovih branitelja”, navode iz URE u odgovoru

63489 pregleda 4213 reakcija 138 komentar(a)
Dritan Abazović u sinoćnjem intervjuu na RTCG, Foto: URA
Dritan Abazović u sinoćnjem intervjuu na RTCG, Foto: URA

Iz Građanskog pokreta URA odgovorili su na reagovanje DPS-a istakavši da “džabe kreče i da je njihova medijska propaganda sinoć razbijena u paramparčad”.

“Nakon što im je partijska propaganda koju su instalirali na rukovodećim mjestima, a na taj način i u svim segmentima programa na tzv. javnom servisu sinoć razbijena u paramparčad, javili su se danas iz DPS-a ne bi li bezuspješno prekrečili svoje sramne uloge u crnogorskom društvu jer to za njih sinoć nijesu uspjeli oni koji su se stavili u ulogu njihovih branitelja”, navode iz URE u odgovoru.

Oni ističu i da umjesto toga da se iz DPS-a okrenu eventualnom saniranju svog stranačkog propadanja ova partija “na zgarištu svoje propale politike koja je 30. avgusta doživjela pravi krah (i to na izborima u njihovoj organizaciji), svakodnevno tobože lamentira nad sudbinom Crne Gore.

“Crne Gore koju su prethodno degradirali, ponizili, otuđili, rasprodali, opljačkali, zavadili i htjeli u konačnici da od nje nprave vječnu despotiju. Na svu sreću, građani su prozreli takve namjere i ovu partiju na izborima poslali gdje je već odavno trebala da bude – u opoziciju”, ukazuju iz URE.

“Uzgred, pošto im ni fabrikovanje međunacionalnih tenzija i netrpeljivosti nije pošlo za rukom jer građani Crne Gore su tradicionalno naviknuti na suživot i multikonfesionalnost sada očajnički i anahrono žele da cijelu državu i građane zarobe u prošlost. U vrijeme kada je ova partija i nastala, u mračnim devedesetim i kada je odmah na početku svog postojanja širom ovog regiona u ratu okrvavila ruke. U tim događajima DPS je uspio da izvuče svoje ratno profiterstvo uvezano sa kriminalom i jednom ideologijom koja je odavno poražena u cijeloj Evropi”, saopšteno je iz ovog političkg subjekta.

Kažu i da “sada kada je vrijeme pokazalo da je majstorsko rešeto, a DPS-ovi partijski prvaci da su vođe kriminalnih grupa koje i dalje obnašaju najviše državne funkcije, ali ne zadugo, i kada im se partija dijeli u frakcije a članstvo osipa i podržava nove čiste političke snage ostali su zbunjeni i uplašeni za svoju zasigurno ne slavnu političku budućnost”.

“Ako išta preostane od njihove partije moraju se učiti demokratiji i jednoj novoj političkoj stvarnosti u kojoj će Crna Gora biti kuća svih njenih građana okrenuta modernim, evropskim državama zapada, država vladavine prava u kojoj se više nikada neće desiti da jedan Milo Đukanović, Migo Stijepović, Svetozar Marović, Brano Gvozdenović, Petar Ivanović i ostali budu na najvišim državnim funkcijama”, zaključuju iz URE.

Bonus video: