Bulatović predložio brata za odbor direktora

Predlaganje Bulatovića za člana odbora direktora preduzeća čiji je osnivač Opština, na sjednici odbora za statut i propise, šef odborničkog kluba Demokrata Vladimir Martinović, okarakterisao je kao nepotizam

23752 pregleda 19 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Predlogom odluke o imenovanju Odbora direktora kolašinskog Komunalnog preduzeća, predviđeno je da jedan od članova tog tijela bude Milotije Bulatović, brat predsjednika Opštine Milosava Bulatovića.

Razlog za donošenje nove odluke je, kako je obrazloženo, činjenica da su predsjednica Odbora direktora i jedan član podnijeli ostavke, pa je “u skladu s članom 171 Zakona o privrednim društvima, neophodno imenovati novi odbor“.

Predlaganje Bulatovića za člana odbora direktora preduzeća čiji je osnivač Opština, na sjednici odbora za statut i propise, šef odborničkog kluba Demokrata Vladimir Martinović, okarakterisao je kao nepotizam.

On je predložio da na sjednici SO predsjednik Opštine povuče tu odluku.

No, kako je, odgovarajući na pitanja “Vijesti“, kazao predsjednik Opštine, njegov brat ipak neće biti član Odbora direktora Komunalnog, odnosno predlog odluke, koji je već uvršten u dnevni red i bio predmet rada skupštinskog odbora, neće ni stići do odbornika.

“Taj predlog je povučen“, rekao je Bulatović u telefonskom razgovoru.

Odbornica Demokrata Zorana Bakić, međutim, tvrdi da je netačno da je taj predlog povučen “jer je i juče bio pred odbornicima kad su zasijedali nadležni odbori“. Povlačenje predloga, objašnjava ona, moguće je jedino na sjednici SO, kada je jedino moguće djelovati amandmanski.

“Bulatović spasava što se spasiti ne može. Njegova najava izmjene predloga odluke pod pritiskom Demokrata ne mijenja činjenicu da je Bulatović imao namjeru da nepotizam sprovede do kraja, a poražavajuće je da to radi pod našim pritiskom i javnosti, a ne lične savjesti i odgovornosti. Da je drugačije, ovaj se predlog nikada ne bi ni našao pred odbornicima jer je Bulatović sam predlagač odluke. Apsolutno ne sporeći i ne ulazeći u bilo čije ljudske i lične vrijednosti, smatramo u najmanju ruku neprimjerenim da se u odbor direktora Komunalnog nađe brat predsjednika Opštine“, kazala je Bakić.

Zorana Bakić
Zorana Bakićfoto: Demokrate

Ona podsjeća da je opoziciji ponovo uskraćeno da ima makar jedno mjesto kao neku vrstu kontrolnog mehanizma u odboru tog preduzeća.

“Bulatović je odbornicima lokalnog parlamenta poslao predlog odluke gdje između ostalog rođenog brata predlaže na javnu funckiju. Predsjednik našeg odborničkog kluba Martinović je juče na sjednici Odbora za statut i propise pozvao Bulatovića da hitno ovaj predlog izmijeni i umjesto svoga brata predloži neko drugo ime jer je ovakav slučaj nezabilježen“, tvrdi ona.

Pored Bulatovićevog brata, kao članovi Odbora direktora predloženi su Anica Mijatović, Božidar Milikić, Bojana Šćepanović i Radomir Bulatović.

Opozicija je i ranije kritikovala činjenicu da u odborima direktora preduzeća čiji je osnivač Opština nema mjesta za njihove predstavnike.

Bonus video: