Demos isključio Đurašković zbog narušavanja ugleda partije: Klevetala kolege, lajkovala poruke Jovovića iz SDP

Dojučerašnja liderka budvanskog odbora Demosa djelovala suprotno statutarnim normama stranke, ocijenili su iz te partije

29474 pregleda 152 reakcija 29 komentar(a)
Đurašković, Foto: Demos
Đurašković, Foto: Demos

Liderka budvanskog odbora DEMOS-a i član Predsjedništva te partije, Lucija Đurašković, isključena je juče iz stranke zbog „grubog narušavanja ugleda partije“, navodi se u odluci u koju su "Vijesti" imale uvid.

„Ne ostvarujući obaveze predviđene Statutom DEMOS-a koje su definisane članom 11, posebno u dijelu obaveze „član stranke radi na očuvanju i unapređenju ugleda stranke“ i „da se u izbornoj kampanji zalaže za uspjeh DEMOS–a na izborima“, Lucija Đurašković različitim radnjama je djelovala suprotno navedenim statutarnim normama. Izdvajajući samo dio takvih radnji nesporne činjenice potvrđuju da je Lucija Đurašković na Facebook-u lajkovanjem podržala poziv izbornog agitatora Socijaldemokratske partije Igora Jovovića koji se završava porukom: „Uradićemo to, stvaramo jaku Crnu Goru. Zato glasamo za SDP“, navodi se u obrazloženju odluke o isključenju Đuraškovićeve.

Kako se dodaje, „u djelovanju na tkz. grupi koja se u jedno vrijeme predstavljala i viber mreži kao „grupa DEMOS“, kako ističu, Đuraškovićeva je je saopštavala gruba klevetanja više kolega iz stranke.

„I to nekulturnim, primitivnim u svakom slučaju nedoličnim izrazima, kao i direktnom porukom: „Mi smo već podržali drugu političku opciju, kakva god da je bolja je nego biti sa njim, ali isto milsim da ga trebamo oblatiti i istjerati, kako god. Pronaći način...“ potvrdila da zagovora politiku koja je suprotna politici DEMOS aprethodno definisana na organima stranke. Na isto mreži i grupi čije su poruke nažalost cirkulisale i šire, Lucija Đurašković je sa osobama sličnog nivoa komunikacije u grupi čiji je aktivan član i politički predstavnik Socijaldemokratske partije pogrdno ismijavala detalje iz kampanje koalicije „Mir je naša nacija“. DEMOS je na osnovu odluke Predsjedništva i Glavnog odbora od 9. jula, bio član i učesnik koalicije „Mir je naša nacija“, navodi se između ostalog u obrazloženju odluke.

Đuraškovićeva je sinoć na svome FB profilu objavila da je isključena iz partije.

„Obavještavam javnost da sam večeras kao član Predsjedništva stranke DEMOS izbačena iz iste, zbog afere VIJAGRA, koja je tumačene u vezi sa inicijatorom zahtjeva za isključenje", napisala je Đuraškovićeva.

Bonus video: