Demos: Smijenjena nedemokratska vlast hibridnog režima

Neđeljko Rudović, Maida Šukurica Gorčević, Srđan Vujović, Dušan Kljajić i Vladimir Čuljković novi članovi Glavnog odbora Demosa

3283 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Demos
Foto: Demos

Na izborima 30. avgusta dogodila se istorijska pobjeda demokratskih snaga u Crnoj Gori, ocijenio je Glavni odbor DEMOS-a je na juče održanoj sjednici.

"Pobjeda je velika kako u svom sadržaju, jer je smijenjena nedemokratska vlast hibridnog režima, tako i na način kako je ostvarena – primjerno mirnim putem", saopšteno je iz Demosa.

Nova vlast je, ističu, dužna da bude na visini istorijske pobjede 30. avgusta.

"U kontekstu nove političke realnosti i participacije DEMOS-a u izbornoj pobjedi Glavni odbor je sagledao i velike obaveze i odgovornost koje stranka ima u daljoj dinamici na političkoj i društvenoj sceni. Glavni odbor je zaključio da u daljim procesima DEMOS treba da djeluje krajne konstruktivno u ukupnom koalicionom ambijentu pritom zalažući se za poštovanje programskih principa stranke. Glavni odbor je zadužio predsjednika stranke Miodraga Lekića da u daljim koalicionim dogovorima djeluje u skladu sa navedenim principima i o tome informiše nadležne organe stranke", stoji u saopštenju.

Glavni odbor je odredio člana predsjedništva Radovana Asanovića da koordinira orgnizacione poslove u stranci u kontekstu konstituisanja i participacija članova DEMOS-a u strukturama nove vlasti, kao i u pripremama za održavanje Skupštine stranke kada se za to steknu epidemiološki uslovi.

Glavni odbor Demosa je, kako je saopšteno, odlučio da njegovi novi članovi budu Neđeljko Rudović, Maida Šukurica Gorčević, Srđan Vujović, Dušan Kljajić i Vladimir Čuljković.

Glavni odbor je odlukom isključio iz stranke Luciju Đurašković zbog grubog kršenja Statuta stranke, naročito tokom izborne kampanje.

Bonus video: