Bečić: Država više nikada neće dozvoliti da kriminalci postanu dio sistema

Bečić je istakao da će "nova demokratska vlast biti pomiriteljska, proevropska, procrnogorska i prozapadna"

12656 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora

Država više nikada neće dozvoliti da kriminalci postanu dio sistema, da upravljaju sistemom i koriste sistem za lično bogaćenje i očuvanje privilegija koje su sticali trodecenijskim kreativnim privatizacijama, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

On je kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, danas razgovarao sa Janom Lundinom, ambasadorom Švedske.

U saopštenju se navodi da je Bečić upoznao Lundina sa "postizbornim Sporazumom koji su sačinili i javno prezentovali nosioci tri pobjedničke izborne liste u Crnoj Gori".

Bečić je istakao da će "nova demokratska vlast biti pomiriteljska, proevropska, procrnogorska i prozapadna".

"Nastavićemo da jačamo naš spoljnopolitički kurs i ispunjavamo sve međunarodne obaveze kako bi se što brže integrisali u evropsku porodicu naroda", kazao je Bečić.

On je dodao da će raditi pošteno, u skladu sa Ustavom i svim drugim pozitivnim propisima, te da će jedini njihov prihod biti plata i ništa mimo plate.

"Crna Gora će konačno dobiti nezavisne institucije neopterećene balastima prošlosti kojima neće upravljati niko osim ljudi koji se nalaze na njihovom čelu", zaključio je Bečić

U saopštenju Demokrata se navodi da je Lundin, čestitao Bečiću "na sjajnom izbornom rezultatu".

"On je pozdravio izjave predsjednika Demokrata saopštene nakon izborne noći, sa posebnim osvrtom na jačanje spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore", piše u saopštenju Demokrata.

"Svaki izborni proces je korak naprijed za demokratiju, naročito ukoliko se izborii odvijaju u mirnoj i fer atmosferi", zaključio je Lundin.

Bonus video: