" U amanet novoj demokratkoj vladi ostavljaju se dodatni problemi"

SNP: Nadležni da zaustave zapošljavanje u državnim institucijama do konstituisanja nove vlasti

"Prema informacijama koje naša partija dobija od građana širom Crne Gore, odlazeći ministri i ostali partijski funkcioneri, obilazeći crnogorske opštine ovih dana, daju instrukcije direktorima brojnih državnih institucija da, dok traje prelazni period formiranja nove vlasti, upošljavaju svoje partijske kadrove"

4570 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od još uvijek nadležnih organa, da do konstituisanja nove vlasti u Crnoj Gori zaustave zapošljavanje u državnim institucijama.

"Svjedoci smo da DPS po svojoj staroj matrici i nakon završenih izbora u školama i drugim državnim ustanovama svojim članovima izdaje rješenja za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme. Doduše, ovoga puta su potpomognuti svojim koalicionim partnerima iz SD-a. U pitanju je klasična zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe. Ovim činjenjima se što prije mora stati na kraj. Prema informacijama koje naša partija dobija od građana širom Crne Gore, odlazeći ministri i ostali partijski funkcioneri, obilazeći crnogorske opštine ovih dana, daju instrukcije direktorima brojnih državnih institucija da, dok traje prelazni period formiranja nove vlasti, upošljavaju svoje partijske kadrove. Vjerovatno one kojima su tokom kampanje obećali posao za određeni broj glasova. Tako je u nekim školama i drugim ustanovama preko noći zaposleno mnogo onih “koje je prepoznao teren” kao zaslužne građane", saopšteno je iz SNP-a.

Kažu da se pored praznog budžeta i ostalih praznina i pukotina koje je napravila dosadašnja vlast, u amanet novoj demokratkoj vladi ostavljaju dodatni problemi. Građani su opravdano revolitirani ovakvim činjenjima DPS i njegovih partnera, i traže da se sa tim stane. Jer šaljući dosadašnju vlast u političku prošlost, računali su da će se vratiti davno izgubljena vladavina prava i pravde.

"SNP opominje da se sa ovakvim načinom zapošljavanja mora odmah prestati, da će biti raskinuti svi ugovori o zapošljavanju koji su u međuvremenu sklopljeni, što znači da će nad istima biti obavljenja nezavisna revizija i utvrđeno činjenično stanje. To podrazumijeva i podnošenje krivičnih prijava protiv svih lica koja su obavljala nezakonita zapošljavanja", zaključeno je.

Preporučujemo za Vas