Ujedinjena: Pratimo ono što u ovom prelaznom periodu i tranziciji vlasti rade rukovodioci pojedinih resora

Dodaju da ako postavljači i postavljeni smatraju da imaju zaštitu u tužilaštvu i sudstvu onda će "ubrzo shvatiti da im u tom perverznom izigravanju zakona ni Bog neće pomoći"

7113 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ilustracija, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora saopštila je da sa pažnjom prati ono što u ovom prelaznom periodu i tranziciji vlasti "rade rukovodioci pojedinih resora, visoki funkcioneri bivše vladajuće koalicije predvođeni DPS-om."

"Ako neko zaista misli da će zapošljavanje na neodređeno vrijeme zaslužnih partijskih aktivista, mimo ikakvih pravila, konkursa i zakona, proći bez posljedica onda je zaista naivan. Štancovati na stotine rješenja u ministarstvu zdravlja, u prosvjeti, policiji, po dubini i širini, unapređivati, postavljati na rukovodeća mjesta, nekom vrstom ministarskih i direktorskih ukaza predstavlja krivično djelo za koje će odgovarati i onaj koji to radi i onaj kojemu su radi", saopšteno je iz Ujedinjene.

Kažu da samo ta činjenica pokazuje koliko čelnici bivše izvršne vlasti vole Crnu Goru, koliko poštuju državu i kako je doživljavaju.

"Ostavljanje haosa za sobom i guranje na budžet novih i novih aktivista neće proći. Prvi zadatak, oko kojega neće biti kompromisa, nove vlasti mora biti da se na zakonit način ponište postavljenja koja predstavljaju vrhunac nemorala i krađe i preispitaju sva rješenja dodijeljena u ovom prelaznom periodu. Ako direktori domova zdravlja misle da će zahvaljujući nezakonitim produženjima mandata i postavljenjem od strane odlazećeg ministra zdravlja, nastaviti da šefuju i naredne četiri godine onda mnogi nisu pri zdravoj pameti. Oni su saučesnici u izigravanju zakona i tako moraju biti tretirani. Ko god vjeruje da bi bio revanšizam poništiti takve odluke i raspisati obavezujuće konkurse, onda potcjenjuje i odlučnost i očekivanje naroda."

Dodaju da ako postavljači i postavljeni smatraju da imaju zaštitu u tužilaštvu i sudstvu onda će "ubrzo shvatiti da im u tom perverznom izigravanju zakona ni Bog neće pomoći."

"Ako je već nemoguće da se postide, ako je uzaludno da ih pozivamo da to ne rade, onda moraju biti svjesni da će ova država profunkcionisati ubrzo i da se ta nepočinstva neće nikome oprostiti. Ako odlazeća Vlada hoće da optereti budžet, da situaciju učini nepodnošljivom, ako hoće da izazove pobunu onih koji će sjutra morati da se vrate tamo gdje im je mjesto, ako misle da ćemo napraviti grešku u koracima i donijeti nezakonita poništenja, pa će pojedinci još dobiti i basnoslovne odštete i otpremnine, onda će shvatiti ubrzo da pobjednici na ovim izborima nisu ni naivni ni uplašeni. Pljačkati vlastitu državu i u produženom trajanju i nakon što su izgubljeni izbori predstavlja alarm za svakog časnog čovjeka koji bude imao zakonit osnov da odlučuje. Budite sigurni da svako postavljenje po dubini resora pratimo i ni jedna prevarantska i lopovska namjera neće proći bez kazne", zaključeno je iz Ujedinjene.

Bonus video: