Radović upozorio Jovanića da mu sud ćuti četiri mjeseca

“Kao predsjednik najvišeg organa vlasti u Opštini smatram da je ovakvo ponašanje Privrednog suda apsolutno nedopustivo i neodgovorno. Zaposleni u Opštini već dva mjeseca ne primaju zarade i mnogima je ugrožena egzistencija, a ovu situaciju je karastrofalna turistička sezona samo pogoršala", kazao je Radović

10699 pregleda 8 komentar(a)
Radović, Foto: RTV Budva
Radović, Foto: RTV Budva

Novoimenovani predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović upozorio je od predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića da Vijeće tog suda gotovo četiri mjeseca ne odlučuje o prigovoru Opštine, zbog čega je račun u blokadi.

“Krajem maja mjeseca je pravni zastupnik Opštine Budva, g-din Vladan Bojić, podnio prigovor na rješenje Privrednog suda kojim je uspostavljena privremena mjera zabrane raspolaganja budžetom Opštine Budva, a po predlogu Ministarstva finansija zbog spornog dugovanja po osnovu aktivirane državne garancije od strane firme WTE. Uskoro će četvrti mjesec da sudsko vijeće Privrednog suda nije odlučilo po prigovoru i uvažilo stav Opštine Budva da se radi o nezakonito ustanovljenoj privremenoj mjeri, čime su prekoračeni svi zakonom utvrđeni rokovi, posebno ako se zna koliko takvo jedno rješenje pogađa građane Opštine Budva i privredu koja je već dovoljno ugrožena zbog aktuelne pandemije koronavirusa”, naveo je Radović u otvorenom pismu.

Podsjeća da Opština zbog ove mjere ne može redovno servisirati svoje obaveze prema povjeriocima, zaposlenima u lokalnom javnom sektoru i privredi.

“Kao predsjednik najvišeg organa vlasti u Opštini smatram da je ovakvo ponašanje Privrednog suda apsolutno nedopustivo i neodgovorno. Zaposleni u Opštini već dva mjeseca ne primaju zarade i mnogima je ugrožena egzistencija, a ovu situaciju je karastrofalna turistička sezona samo pogoršala. Prije svega iz ovog razloga apelujem na Vas da kao predsjednik Privrednog suda uložite svoj autoritet i zakonska ovlašćenja kako bi se konačno odlučilo po prigovoru Opštine Budva i ukinula sporna privremena mjera. U suprotnom ću lično Vas smatrati odgovornim i kod nadležnih institucija ću pokrenuti pitanje odgovornosti i Vas i svih koji su direktno i indirektno uklučeni u ovaj sraman proces koji se vodi protiv Opštine Budva i njenih građana, koji nisu dužni da trpe poslijedice kriminalnih poslovnih aranžmana nekih ranijih nosioca vlasti u Državi i Opštini “, zaključio je Radović.

Bonus video: