Poslanici vladajuće većine se za Novu godinu častili sa po 387 eura

U odluci je navedeno da su nagrađeni zbog značajnog doprinosa u aktivostima radnih tijela i na sjednicama Skupštine u decembru kao i dodatnog angažmana
108 pregleda 9 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Skupstina.me
Skupština Crne Gore, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 19.01.2018. 18:18h

Poslanici vladajuće većine u parlamentu nagradili su sebe sa po 387 eura na decembarsku platu zbog "značajnog doprinosa u aktivnostima radnih tijela, na sjednicama Skupštine i dodatnog angažovanja".

Skupština je sredinom decembra usvoila Rješenje o isplati varijabilnog dijela zarade za decembar, prema kojem su svi poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Liberalne partije (LP), i albanskih partija dobili 80 odsto neto zarade kao bonus preko decembarske plate.

Tako je šef parlamenta Ivan Brajović za decembar primio 2.287 eura, dok je u novembru zaradio 1.899 eura.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković je za decembar dobio 2.172 eura, odnosno 387 eura nego mjesec ranije.

Njegov partijski kolega i potpredsjednik parlamenta Branimir Gvozdenović je zbog “značajnog doprinosa u aktivnostima radnih tijela, na sjednicama Skupštine i dodatnog angažovanja” iz državnog budžeta za decembar dobio 2.115 eura, odnosno 387 eura bonusa na platu, koliko je povećana plata i njegovoj koleginici iz DPS-a Jovanki Laličić kojoj isplaćeno 2.136 eura.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja je zbog "značajnog doprinosa u aktivnostima radnih tijela, na sjednicama Skupštine i dodatnog angažovanja" dobio 2.018 eura, takođe 387 eura više nego mjesec ranije.

Branka Tanasijević iz DPS-a primila je 2.057 eura, kao i njena partijska koleginica Ana Nikolić, a 30 eura manje od njih iz budžeta je dobio Suad Numanović. Plata Petra Ivanovića iznosila je 2.067 eura, a plata poslanika SD-a Mića Orlandića 2.097 eura.

Zarade poslanika ta decembar 2017. možete pogledati OVDJE.

Bonus video: