Srbija otvara konzulat u Beranama

Berane, prema riječima ambasadora Božovića, predstavlja najbolje vezivno tkivo između Crne Gore i Srbije

27054 pregleda 1061 reakcija 63 komentar(a)
Božović u radnoj posjeti Beranama, Foto: Tufik Softić
Božović u radnoj posjeti Beranama, Foto: Tufik Softić

Konzulat Republike Srbije biće otvoren u Beranama, potvrdio je danas ambasador te zemlje u Crnoj Gori, Vladimir Božović.

Tokom radne posjete Beranama ambasador Božović sastao se sa čelnicima Opštine Berane, a jedna od najvažnjih tema bilo je upravo otvaranje konzulata.

“Ja sam to pitanje pokrenuo u Ministartvu spoljnih poslova Srbije, koje intenzivno radi na onome što je potrebno za otvaranje još jednog Generalnog konzulata u Crnoj Gori. Mislimo da grad Berane po broju stanovnika, svim potrebama i onome kako se ovdje gleda na Srbiju, to zaslužuje” kazao je Božović tokom svoje prve radne posjete Beranama.

Berane, prema njegovim riječima, predstavlja najbolje vezivno tkivo između Crne Gore i Srbije.

”Kada Srbija postiže dobre rezultate u Beranama se to slavi i tome se raduje. Imali smo prilike da razgovaramo i o problemima interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, što je potvrda da i kad je Srbiji teško i muka, Berane su otvorile vrata grada”, dodao je on i kazao da će u nastavku posjete obići nekoliko raseljenih lica.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je da je tokom današnjeg sastanka bilo riječi i o unaprjeđenju ekonomske i kulturne saradnje.

”Razgovarali smo o mnogo značajnih tema, prije svega o saradnji Crne Gore i Srbije, ali svakako i Berana u okviru te saradnje. Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji, ali i konkretnim infrastruktunim projektima, koji su značanji za razvoj Berana i Crne Gore”, kazao je Šćekić.

Kako su zvaničnici najavili, Republika Srbija finansiraće rekonstrukciju velikog gradskog parka kod Lima, čije je idejno rješenje već u pripremi.

Bonus video: