Oana Kristina Popa: Mjesece pred nama iskoristiti za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi

"Ako svi budemo radili zajedno, vođeni zajedničkim evropskim vrijednostima, uvjerena sam da vrijeme koje je pred nama može donijeti dodatni napredak, stvarajuću više mogućnosti i prosperiteta kako za crnogorske građane, tako i za privredu“, navodi se u saopštenju

12391 pregleda 2 komentar(a)
Predaja akreditiva, Foto: EU info centar
Predaja akreditiva, Foto: EU info centar

Novoimenovana šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa, predala je danas akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, i time zvanično preuzela dužnost ambasadorke EU u Podgorici, saopšteno je iz EU Info Centra.

“Čast mi je što ću obavljati dužnost ambasadorke EU u Crnoj Gori, zemlji poznatoj širom Evrope po ljudima slobodarskog duha, bogatom kulturnom nasljeđu i predivnoj prirodi", kazala je ona, navodi se u saopštenju.

Ona je kazala da će se i ona i njen tim potruditi da približe Evropsku uniju crnogorskim građanima, kao i crnogorske građane Evropskoj uniji.

"Radujem se što ću, u ovom nastojanju čitavog društva, sarađivati sa crnogorskim institucijama, civilnim društvom, medijima, međunarodnim partnerima i svim relevatnim političkim, društvenim i ekonomskim akterima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Ona je kazala da je Crna Gora već značajno napredovala u procesu pristupanja EU i "mjesece koji su pred nama moramo iskoristiti za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, naročito u oblasti vladavine prava, u kojoj je sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja o vladavini prava, 23 i 24".

"Ako svi budemo radili zajedno, vođeni zajedničkim evropskim vrijednostima, uvjerena sam da vrijeme koje je pred nama može donijeti dodatni napredak, stvarajuću više mogućnosti i prosperiteta kako za crnogorske građane, tako i za privredu“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: