Abazović predložio Krivokapića za premijera, DF odbio dok ga ne "provjere"

Na sastanku rekli da ga ne mogu podržati za mandatara dok ne preispitaju povjerenje prema njemu na stranačkim organima.

175019 pregleda 5779 reakcija 525 komentar(a)
Lideri DF, Foto: Luka Zeković
Lideri DF, Foto: Luka Zeković

Lideri Demokratskog fronta tvrde da nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić više nema jedinstvenu podršku te koalicije i da ga ne mogu podržati za mandatara dok ne preispitaju povjerenje prema njemu na stranačkim organima.

To je saopšteno na sastanku koji je danas održan u manastiru Ostrog.

Kako je "Vijestima" rečeno, da Krivokapić bude mandatar je prethodno na sastanku predložio lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović.

Sastanku su prisustvovali Krivokapić, Abazović, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.

Na sastanku su pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore.

Kako izvori "Vijesti" navode, pokušano je da se dogovore predsjednik Skupštine i mandatar. Kao što su "Vijesti" ranije najavile, mjesto šefa parlamenta bi trebalo da pripadne Demokratama.

Demokratski front je predložio da se izglasa šef parlamenta iz redova Demokrata i da 41 poslanik nove većine to potpiše.

Iz "Crno na bijelo" su to odbili i odgovorili da im je to prihvatljivo samo ako isto dogovore i kad je u pitanju mandatar.

Abazović je predložio da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim partijama i sastavlja vladu.

Kada se većini učesnika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje povjerenja u koaliciji.

Na sastanku je saopšteno i da se očekuje da koalicija "Crno na bijelo" ili eksperti koje oni predlože kontrolišu bezbjednosni sektor (Ministarstvo odbrane, policija i Agencija za nacionalnu bezbjednost) i da je to očekivanje međunarodne zajednice.

Bonus video: