Đeljošaj traži izmjene Poslovnika, SDP sa Đekom u Klubu poslanika

Iz Socijalističke narodne partije, koja je dobila pet mandata, najavili su da će formirati poseban klub

24364 pregleda 110 reakcija 12 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Vlada Crne Gore
Đeljošaj, Foto: Vlada Crne Gore

Dva najveća poslanička kluba u novom sazivu parlamenta imaće Demokratska partija socijalista (DPS) i koalicija” Za budućnost Crne Gore”.

Iz Socijalističke narodne partije, koja je na toj listi dobila pet mandata, najavili su da će formirati poseban klub.

“SNP CG će u novom sazivu Skupštine Crne Gore formirati svoj poslanički klub, kroz čije djelovanje ćemo se zalagati za interese građana”, saopštili su “Vijestima”.

I Pokret za promjene će sa pet poslanika osnovati svoj klub.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaju po tri poslanika pa mogu da formiraju klubove, dok bi Socijaldemokratska partija trebalo sa dva mjesta da osnuje poslanički klub sa Fatmirom Đekom, poslanikom sa jedne od ukupno dvije albanske koalicije, potvđeno je “Vijestima” iz koalicije “Jednoglasno”. Ove navode u SDP-u nisu željeli da komentarišu.

Poslanik druge albanske koalcije Nik Đeljošaj je “Vijestima” kazao da još nije odlučio, ali da će predložiti izmjene poslovnika Skupštine kako bi manjinske partije mogle osnovati klub bez obzira na broj poslanika.

“To će biti jedan od zahtjeva u pregovorima sa novom vladajućom koalicijom za formiranje vlasti”, rekao je Đeljošaj “Vijestima”. Đeka je poručio da će inicijativu podržati.

Koalicija “Mir je naša nacija” ima 10 poslaničkih mjesta, od čega devet pripada Demokratskoj Crnoj Gori, a jedan Demosu. Savez “Crno na bijelo” ima četiri poslanika.

Bonus video: