Nova britanska ambasadorka se videom predstavila javnosti

Madoks: Snažan fokus na saradnji sa institucijama u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

„Pružamo podršku izgradnji profesionalnih i nezavisnih medija i jačanju obrazovanja kroz program “Škole za 21. vijek”. Radimo na jačanju vladavine zakona, uključujući obuku u pravosuđu“, rekla je Madoks

7692 pregleda 6 komentar(a)
Karen Madoks, Foto: Britanska ambasada Podgorica
Karen Madoks, Foto: Britanska ambasada Podgorica

Novoimenovana britanska ambasadorka, Karen Madoks, juče je predala akreditivna pisma Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i time zvanično započela svoj ambasadorski mandat.

Kako je saopšteno iz  britanske ambasade , ona se u videu objavljenom na ambasadinim društvenim mrežama predstavila crnogorskoj javnosti i rekla da je počastvovana što je Njeno Veličanstvo Kraljica Elizabeta II imenovala za svog šestog ambasadora u Crnoj Gori.

"Madoks je istakla da je prilikom predaje akreditivnih pisama predsjedniku Đukanoviću, razgovarala o prijateljskim odnosima Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore starom skoro 145 godina. Takođe, čestitala je predsjedniku Đukanoviću na mirnim izborima održanim krajem prošlog mjeseca", kaže se u saopštenju. 

U saopštenju se navodi da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja da podržava crnogorski razvoj i reforme u širokom spektru pitanja.

"Snažan fokus Ujedinjenog Kraljevstva ostaje na saradnji sa državnim institucijama u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saopštenju britanske ambasade.

„Pružamo podršku izgradnji profesionalnih i nezavisnih medija i jačanju obrazovanja kroz program “Škole za 21. vijek”. Radimo na jačanju vladavine zakona, uključujući obuku u pravosuđu“, rekla je Madoks i dodala da „nastavljamo da podržavamo težnje Crne Gore u oblasti ekonomske reforme i razvoja, posebno u kontekstu poboljšanja poslovnog okruženja i tržišta rada, a u cilju oporavka od neviđene krize izazvane pandemijom koronavirusa. Nadamo se da ćemo se zajedno promovisati nauku i inovacije, čistu energiju i boriti se protiv klimatskih promjena. Odbrambena saradnja između nas, dva NATO saveznika i partnera, i dalje napreduje“.

Madoks je, kako je saopšteno,  tokom svoje diplomatske karijere pokrivala niz različitih tema u Aziji, a najskorije u Kini.

"U videu je naglasila da se sada raduje radu i životu u Crnoj Gori, učenju crnogorskog jezika i izgradnji mostova između građana dvije zemlje", zaključeno je u saopštenju.