Đilas čestitao Bečiću: Da Skupština bude kuća svih građana CG, i motor njenog demokratskog i evropskog napretka

On je izrazio želju da Crna Gora u što kraćem roku dobije Vladu na principima koalicionog dogovora "koji ste potpisali, jer to je u interesu svih nas koji živimo na Zapadnom Balkanu i želimo njegov ravnomjerni demokratski i ekonomski razvoj"

17367 pregleda 105 reakcija 31 komentar(a)
Đilas, Foto: Betaphoto
Đilas, Foto: Betaphoto

Predsjednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas, čestitao je novoizaabranom predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću izbor na tu poziciju.

"Poštovani gospodine Bečiću, čestitam Vam izbor na mjesto predsjednika Narodne skupštine Crne Gore nakon prvih demokratskih promjena u njenoj istoriji", navodi se u čestitci.

On dodaje da se Crna Gora i Srbija nalaze se u društvu najstarijih međunarodno priznatih država Evrope.

"I jedna i druga ove godine našle su se na listi neslobodnih država i hibridnih režima. Vaša i smirenost Vaših koalicionih partnera, pomirljive poruke, demokratski duh i činjenica da su Vas podržali i poslanici manjina, govori da ćete nakon ere bojkota Narodne skupštine nju uspjeti da pretvorite u kuću svih građana Crne Gore, motor njenog demokratskog i evropskog napretka", naveo je Đilas u čestitci.

On je izrazio želju da Crna Gora u što kraćem roku dobije Vladu na principima koalicionog dogovora "koji ste potpisali, jer to je u interesu svih nas koji živimo na Zapadnom Balkanu i želimo njegov ravnomjerni demokratski i ekonomski razvoj".

"Stojim Vam na raspolaganju za sve što može pomoći boljem razumijevanju dva društva, unapređenju odnosa i boljem životu za sve naše ljude. Živjela Crna Gora! Živjela Srbija!", zaključeno je u čestitci.

Bonus video: