TVRDI DA NIKADA NIJE IMAO POSLOVNE ARANŽMANE SA PREDSJEDNIKOM CG

Vučić: Đukanović jedva zna gdje se nalazi Beograd na vodi

Vučić je zamolio Krivokapića da "u najskorije vrijeme" upozna javnost o svim elementima navodne saradnje sa Đukanovićem u "poslovnim varijantama"

50619 pregleda 1347 reakcija 179 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 24.09.2020. 19:12h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nikada nije imao poslovne aranžmane kako je navodno tvrdio mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić.

Vučić je zamolio Krivokapića da "u najskorije vrijeme" upozna javnost o svim elementima navodne saradnje sa Đukanovićem u "poslovnim varijantama".

"Siguran sam da će donijeti dokaze ili reći da je lagao. Pošto tih dokaza nema, moraće da prizna da je govorio neistine, mada to nije jedina neistina. Mnogo neistina u ulozi Srbije u Crnoj Gori prije toga je iznio i Đukanović", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara poslije obilaska Centra za osnovnu policijsku obuku u Beogradu.

Komentarišući navode da je sa Đukanovićem sarađivao na projektu Beograd na vodi, Vučić je kazao da "nikada nijednu riječ" nije razmijenio na tu temu sa crnogorskim predsjednikom.

"Milo (Đukanović) koji dobro poznaje Beograd, jedva da zna gdje se nalazi Beograd na vodi. Za mene je najsmješnije što me u prethodnih 15 do 20 dana Milo optužuje da sam ga srušio, njegovi protivnici da sam mu pomogao, a danas su našli floskulu da sam htio da oslabim Đukanovića, ali ne baš da ga srušim. Takve kontradiktornosti ste mogli da vidite u istim novinama i od istih ljudi da čujete", rekao je predsjednik Srbije.

Na navode o miješanju Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore, Vučić je rekao da su se i ta i druge zemlje regiona mnogo više miješale u unutrašnje stvari Srbije, posebno priznanjem nezavisnosti Kosova.

 

"Srbija samo želi da pokaže brigu za svoj narod, to je potpuno legitimno i u skladu sa evropskim konvencijama. Mi imamo legitimno pravo da se borimo za ostvarivanje kolektivnih i svih ostalih prava Srba u Crnoj Gori", rekao je Vučić.

Govoreći o liderima nove vlasti u Crnoj Gori, Vučić je rekao da ne poznaje Krivokapića, Dritona Abazovića ni Aleksu Bečića ali i dodao da su za njega važni Andrija Mandić i Milan Knežević kao predstavnici Srba u toj zemlju.

Dodao je da vjeruje da će odnosi sa Crnom Gorom biti normalni jer, kako je rekao, Srbija nema nikog bližeg.

"To što svi oni žele da pokažu kako su daleko od Srbije, da nisu beogradske filijale, mi sa tim nemamo problem. Mi ćemo da čekamo i uvijek biti spremni da sačekamo našu braću za bolju saradnju. Sva vrata Srbije biće otvorena za našu braću iz Crne Gore", kazao je Vučić.

Preporučujemo za Vas