"Crna Gora tone sve dublje i dublje u ponor"

Zirojević: Poručujem "oslobodiocima" da je istorija surova i nikom ne prašta

"Nevjerovatno je da se u jednoj ustavom definisanoj građanskoj i sekularnoj Crnoj Gori, dešavaju ovakve retrogradne aktivnosti. Osveštavanje i performans unutar zgrade opštine Budva, koja nije nečija prćija, nego zgrada svih građanki i građana Budve, je bruka za savremenu Crnu Goru", smatra on

9137 pregleda 38 reakcija 33 komentar(a)
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević komentarišući jučerašnje prisustvo sveštenstva u opštini Budva, koji su okadili prostoije , kazao je da je Budva, u 21. vijeku, od metropole crnogorskog turizma postala centar teokratske Crne Gore.

"Nevjerovatno je da se u jednoj ustavom definisanoj građanskoj i sekularnoj Crnoj Gori, dešavaju ovakve retrogradne aktivnosti. Osveštavanje i performans unutar zgrade opštine Budva, koja nije nečija prćija, nego zgrada svih građanki i građana Budve, je bruka za savremenu Crnu Goru", smatra on. 

On je saopštio da iz dana u dan građanska, multietnička, sekularna, suverena i samosvjesna Crna Gora tone sve dublje i dublje u ponor.

"I sa kojim će sada argumentom tzv. građanske partije da izađu pred lice javnosti? O kojem mi “istorijskom” sporazumu više pričamo? Do kojeg nivoa licemjernosti idu pozivi manjinskim narodima da budu dio nove “oslobodilačke” vlasti? O kakvom pomirenju i eliminisanju podjela se priča? O kojoj svijetloj budućnosti Crne Gore neko ima obraza da priča?", pita se Zirojević.

On je kazao da je jučerašnji događaj "bruka i sramota".

"Ne samo za one političke subjekte koji aminuju ovakvu ideološku transformaciju naše države i one koji nazadnoj ideologiji omogućavaju da bude dio vladajuće većine, nego i za sve one društvene aktere koji ćute na ovakve opasne pojave. Posebno je iritirajuće licemjerstvo onih koji “osuđuju” ovaj događaj, a sa istim tim političkim strukturama, pod pokroviteljstvom ovih koji su im sada u opštini Budva toliko zasmetali, žele da grade bolju i oslobođenu Crnu Goru", sopštava Zirojević.

On je poručio da istorija ne prašta.

"A kako su prije dva dana u crnogorskom parlamentu uzbuđeni “oslobodioci” besomučno ponavljali tezu da su u pitanju istorijski dani, svima njima poručujemo da je istorija surova i ne prašta. Nikada. I nikom! Pa neće oprostiti ni ovu prevaru svih onih državotvornih birača koji su željeli drugačiju, a ne drugu Crnu Goru", zaključio je Zirojević.

Povezani članci

24. Septembar 2020.

VIDEO Sveštenici MCP osveštali zgradu Opštine Budva